På et år har Vipps har endret måten vi gjør opp med venner på. Nå skal Vipps revolusjonere hverdagsbetalingen.

I løpet av bare 1 år har Vipps endret måten vi gjør opp på. Folk tok imot Vipps med åpne armer med en gang appen ble lansert på forsommeren 2015. Appen passerte 1 million brukere på rekordtid.

Har nå hele 1, 4 million brukere

– Vipps har allerede etablert seg som den desidert mest brukte appen for vennebetaling med hele 1, 4 million brukere (1,9 nedlastinger). Nå utvikler vi Vipps til å omfatte hverdagsbetaling. Vipps er enkelt, og det foretrekker folk, konstaterer Vipps-sjef Rune Garborg.

Vipps har så langt gjort det enklere til folk å betale tilbake penger du skylder og enklere å gi pengegaver. Snart blir Vippsing også en del av hverdagsbetalingen. Ruter er først på i juni, og senere i sommer kommer en rekke store merkenavn som NSB, Elkjøp, Telenor, Oslo Taxi, kolonial.no.

Rune_Garborg_02
VIPPS-SJEF: Rune Garborg er nylig ansatt som Vipps-sjef.

– Vipps egner seg veldig godt til hverdagsbetaling på farten, derfor har det vært viktig å få på plass betalingsløsninger som folk bruker ofte. Vipps er først ute med betaling på tog i Norge, og kommer til å etablere seg som betalingsløsning innenfor en rekke områder fremover, sier Garborg.

– Vi ser nesten ingen begrensninger for hvordan Vipps kan brukes fremover. Alt du gjør med Vipps skal være enkelt. Det er de som klarer å lage den enkleste og mest intuitive løsningen som vil vinne konkurransen. Her er det ikke bare bankene vi konkurrerer mot, men også andre store internasjonale aktører, fremholder han.

Den største fordelen med Vipps målt opp mot konkurrentene er det betydelige antallet kunder som har Vipps, sier Garborg.

– Hele 1.4 millioner nordmenn bruker i dag Vipps-appen, som er tilgjengelig for alle, ikke bare DNB-kunder. Den fungerer for både iOS, Android og Windows Phone. Her har Vipps et klart konkurransefortrinn, mener Garborg

Nå vil små bedrifter, lag og foreninger ta i bruk Vipps

DNB opplever nå en enorm interesse fra idrettslag, korps, foreninger og ideelle organisasjoner for å hjelpe dem med enklere betaling og innsamling. I dagens kontantløse samfunn er det et stort problem for mange frivillige organisasjoner å få inn penger, men nå kan de enkelt ta seg betalt via Vipps på salg alt fra is og pølser og til loddsalg.

Alle med et organisasjonsnummer og en bedriftskonto i DNB motta betaling med Vipps.

1920x108027

– Vi tror Vipps kommer til å revolusjonere måten lag og foreninger kan få inn penger på, og det vil også gjøre det mye enklere for de som skal betale. Det står som nevnt 1,4 millioner nordmenn klare til å bruke Vipps, sier Vipps-sjefen.

Ønsker du Vipps til ditt lag eller forening? Les mer her.

Les også