DNB, Nets og Verifone har signert avtalen som gjør det mulig for nordmenn å handle med Vipps i butikken.

Før sommeren vil Nets lansere en løsning for sine betalingsterminaler som åpner opp for bruk av mobile betalingstjenester. Vipps, som med sine 1,2 millioner brukere, vil være første tjeneste som kan benyttes.

Løsningen vil testes med Vipps i utvalgte butikker før sommeren, og det er planlagt bred utrulling i løpet av andre halvdel av 2016.

­­­­­­ – Dette er et veldig viktig steg for oss i våre planer for Vipps, og det er naturlig for oss å fortsette det gode samarbeidet vi har med Nets, som allerede har hjulpet oss å prosessere samtlige Vippstransaksjoner. Vi ser stor etterspørsel fra våre privat- og bedriftskunder for å kunne betale med Vipps i butikk. Løsningen vi lanserer med Nets gjør at vi kan tilby å Vippse for varer på en rask, smidig og sikker måte, sier Vipps-direktør Rune Garborg i DNB.

Tidligere denne uken ble det klart at lag, foreninger og organisasjoner nå kan benytte seg av Vipps for å ta imot betalinger.

Også Verifone, som leverer betalingsterminaler, er med på laget. Butikken har allerede en betalingsterminal som enkelt kan klargjøres for å motta Vipps-betalinger uten å oppgradere kassesystemet  eller sette ut ny hardware.  Løsningen vil dermed oppleves rask, sikker og enkel å ta i bruk, både for butikken og for kunden, skriver Verifone i en pressemelding.

Rent teknisk skjer kommunikasjonen fra kundens telefon til butikkens terminal med standarden Bluetooth Low Energy. Kunden betaler kontaktløst. Det vil si at man bare skal holde telefonen inntil betalingsterminalen og  godkjenne beløpet på telefonen.

– Verifone er Nordens ledende betalingsaktør og vi er stolte over å være først ute med å tilby Vipps i terminalen sammen med DNB,  sier Per Kristian Nauste, administrerende direktør Verifone Norge.

Rune_Garborg_02
VIPPS-SJEF: Rune Garborg

Åpen for alle aktører

Den nye betalingstjenesten er bygget på Nets’ eksisterende, nordiske betalingsinfrastruktur og blir derfor enkel å ta i bruk for handelsstanden. I tillegg åpner dette muligheten for butikkene til å skape løsninger hvor forbrukerne som flyter mellom fysisk butikker, nett- og mobilhandel. Tjenesten vil også få en rekke funksjoner for å kople butikk og kunde sammen, enten man vil bli kvitt papirkvitteringer eller tilknytte et eksisterende lojalitetsprogram til en digital forbrukeropplevelse.

I markedet før sommeren

Nets har allerede gjennomført de første transaksjonene med Vipps, og vil sammen med DNB gjennomføre ytterligere tester, før løsningen produksjonsettes i løpet av 2016. Partene har en klar ambisjon om å la de første butikkene åpne opp for Vipps før sommeren.

– Ved at den største banken i Norge og den ledende nordiske leverandøren av fysiske og nettbaserte terminaler inngår samarbeid om å etablere en åpen standard, ligger forholdene til rette for økt utbredelse av mobile betalinger i Norge, sier leder i Nets Merchant Services, Asgeir Hattel.

 

Les også