Vipps har allerede fått en halv million fakturakunder. Det har skjedd før Vipps-faktura knapt har kommet ut av startgropa. 

– Fremover vil kunder få mulighet til å betale faktura gjennom Vipps. En rekke av våre samarbeidspartnere har allerede testet ut løsningen på enkelte kunder, men det er først nå Vipps Faktura kommer i stor skala, sier utviklingssjef i Vipps, Thang Manh Tran.

– Vi er overveldet over at en halv million allerede har takket ja til Vipps Faktura, og til sammenligning brukte f.eks. E-faktura rundt ti år på det samme. Men er det en ting vi har lært med Vipps, så er det at alle prognoser raskt blir knust. Over 2,2 millioner nordmenn har lastet ned og tatt i bruk Vipps, og potensialet er stort for at enda flere brukere også skal ta i bruk fakturaløsningen.

Tran tror at mange flere vil få øynene opp for Vipps Faktura når folk begynner å ta det i bruk i hverdagen, litt på samme måte som nordmenn fikk øynene opp for vennebetaling i Vipps. – Vipps Faktura er gratis, svært enkelt i bruk, og pilot-testingen viser at de som bruker tjenesten sjeldnere glemmer regninger eller blir rammet av purregebyr. Vipps gjør rett og slett regningsbetaling enklere, og det er det som er vårt verdiforslag.

Vipps er foreløpig alene om denne løsningen, og Tran tror nøkkelen til å vinne kampen om kundene er å være tidlig ute og tilby kundene betaling i mange ulike kanaler.

– Det gir oss en konkurransefordel at vi er de eneste som tilbyr fakturaløsning, og vi strekker oss langt for å komme først med nye løsninger. Men det er like viktig at vi kan tilby kundene enkle løsninger og at vi tilbyr en 360-graders betalingsløsning.

Det betyr at Vipps skal være tilstede i nettbutikker, i apper, i fysiske butikker og på alle andre plasser der betaling skjer.  

SLIK FÅR DU VIPPS FAKTURA:

1. Når du oppdaterer Vipps-appen og åpner appen på mobiltelefonen, får man spørsmål om å godkjenne bruk av fakturabetaling. Hvis du godkjenner dette vil du automatisk få Vipps Faktura fra alle bedriftene som tilbyr dette.

2. Hvis du enda ikke har akseptert Vipps Faktura kan du fikse dette i Vipps-appen. Inne i appen klikker du på din profil (klikk på bildet ditt). Under «Betale regninger» må du aktivere «Motta regninger i Vipps». Husk at du må ha en nyere versjon av appen nedlastet som inneholder Vipps Faktura.

Mer om Vipps Faktura

Les også