Bilde: Faksimile, Finansavisen 11.11.2015

Det er ikke gull alt som glimrer. Men det må ikke glimre for å være gull heller! Jeg har gjort noen ansettelser opp igjennom. Noen kommer inn med selvtillit og pondus. Andre forsiktig og nervøse. Viktigere enn fremtoningen i øyeblikket er holdninger. Refleksjoner. Synet på utfordringer og muligheter i bransjen. Det ser man ikke ved første øyekast. Det er heller ikke lett å skille kandidatene. Derfor har vi i DNB flere intervjurunder og tester. Riktig kompetanse er gull verdt!

Kampen om talentene er knallhard. I disse disruptive tider trenger DNB ny kompetanse og trendforståelse. Vi trenger de nyutdannede, unge teknologifreakene. Vi trenger påfyll av den generasjonen som ser annerledes på miljø og migrasjonsutfordringer. De som i en alder av 24 år har rukket utdanning, forsvaret, deltidsjobbing hos fem arbeidsgivere og reiser til områder vi knapt har hørt om. Enkelte som har finansiert alt selv.

Vi trenger de som kanskje har hatt det litt mer brokete på veien. De som ser DNB gjennom andre briller. En annen innfallsvinkel. Nye løsninger. Vi trenger personer som viser at sosial mobilitet er mer enn et fest-ord. Vi trenger de som har reist ut for å redde verden og vi trenger de som i perioder hatt nok med seg selv.

Vi er privilegert. I år har vi hatt 510 søkere til traineeprogrammet vårt. De legger ned en kjempejobb for å nå opp. Jeg har snakket med ni av disse de siste dagene. Og la meg si det med en gang, vi har mye å glede oss til. Dette er personer som får konsernsjefen til å være knallglad for at han ikke konkurrerer om jobb med akkurat disse søkerne. Det kommer påfyll som vil løfte oss videre som bank. Berikelse og begeistring.

Men også traineene kan glede seg. Tenk å få jobbe i en av verdens beste banker. Tenk å få møte erfarne og kompetente mennesker som gir av seg selv. Tenk å få jobbe med Vipps, DNBfeed, strategier, personkunder og internasjonale konsern. Tenk å få jobbe med de som har formet bransjen og de som vil fornye den.

Hvert år får erfarne økonomer, jurister, ingeniører, organisasjonspsykologer, IT-utviklere og alle andre nye venner: Talenter med rykende fersk kunnskap. Den kombinasjonen er gull verdt!

Rune

Les også