Bildene fra Aleppo og Syria beveger mange i førjulstiden. Nå kan du vippse for å hjelpe dem som mangler alt – DNB legger den første millionen i potten.

De siste dagene og ukene har grusomme bilder fra Syria rullet over nyhetsfeedene, og nøden som lyser gjennom skjermene rører oss alle.

– Vi i DNB er til sammen et stort selskap, men vi er også helt vanlige mennesker – vi er fedre, mødre, søsken og ektefeller. Bildene vi ser fra Syria nå og hendelsene vi leser om berører oss alle, særlig nå når vi går inn i en ekstra fredfull juletid på vår side av verden.

– I sånne situasjoner er det lett å føle seg hjelpeløs. Men nå er det heldigvis sånn at vi i DNB gjennom Vipps har bygd Norges desidert sterkeste muskel når det gjelder å forenkle betalinger, og de kommersielle aktørene som bruker Vipps opplever en stor økning i hvor mange som faktisk gjennomfører en betaling. Derfor aktiverer vi nå Vipps for full maskin idet vi drar i gang Vippsaksjon til Aleppo, i håp om at Røde Kors kan oppleve samme effekt som de kommersielle aktørene, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Bidrar med den første millionen
Gjennom året har DNB hatt en rekke aktiviteter for å generere penger som skal gå til et veldedig formål.

– Nå henter vi ut denne potten og legger med det den første millionen på bordet i Vippsaksjonen til Aleppo. Så håper vi så mange som mulig av de over to millionene der ute som bruker Vipps vil bidra med et beløp for å hjelpe.

– Under fjorårets aksjon kom det inn over to millioner kroner gjennom DNBs Vippsaksjon. Da var det 500.000 personer som hadde Vipps. Vi håper at Røde Kors får oppleve støtten fra to millioner Vippsere sånn at de kan hjelpe enda flere i den fortvilte situasjonen verden nå ser i Aleppo, sier Rune.

Vil du vippse?
Send ditt bidrag til Røde Kors gjennom å bruke Vippsnummer 2272. Om du sender et stort eller et lite beløp bestemmer du selv. Visste du for eksempel at 60 kroner kan sørge for en måneds matforsyning for et av barna som bor i Aleppo?
Del gjerne budskapet med vennene dine – og vipps, så får enda flere mulighet til å bidra

Les også