«Beklager, har dessverre ikke kontanter», er sannsynligvis det vanligste svaret loddselgere får når de går dør til dør i nabolaget med loddbunkene hver sesong.

Fotballspiller og deltidsloddselger William Strzelecki, selger julekalenderlodd hvert år for Oppsal Fotball. Men loddsalget har gått tregt for 13-åringen.

Veldig få folk hadde kontantervipps for barn fotballspiller William

– Det var slitsomt og utrolig tidskrevende å selge lodd. Folk er egentlig ikke interessert i å kjøpe lodd, og de som er det, har ikke kontanter. Det var så tidskrevende at man aldri fikk nok tid. Man måtte sette av nesten en hel helg fordi det tok så lang tid. Det tok cirka fem timer å bli kvitt alle loddene, sukker han.

Etter å ha fått «Har ikke kontanter» midt i fleisen i flere år, kom loddselgeren på at han kunne bruke Vipps for å bli kvitt loddene. Det var én liten hake; det er 15-års aldersgrense på Vipps, og «Vipps 15 minus», altså Vipps for barn, kommer sannsynligvis ikke før 2018 (mer om det nederst i saken).

15-årsaldersgrense på Vipps, hva gjør man?

Vel, en trettenåring kan fint ty til, i dette tilfellet, pappas Vipps for å få inn pengene. Som pappa umiddelbart overfører til podens konto etter at han fikk sitt første kort i fjor.

– Nå er det mye enklere. Jeg skriver pappas mobilnummer på en pappbit og går rundt i nabolaget. Det går mye fortere å bli kvitt loddene. Noen mister «unnskyldningen» til ikke å kjøpe. I tillegg er det noen få som har cash. Sist gang tok det cirka to timer å bli kvitt loddene, under halvparten av tiden det tok før jeg begynte med pappas Vipps, sier William.

Det kan virke som halve Norge venter på Vipps for barn, og neste år skal det endelig skje noe.

Vipps 15 minus skal komme i 2018

Produktet Vipps 15 minus er under utvikling, og kommer i 2018.

– Vi vet at barn og ungdom gleder seg veldig til å kunne ta i bruk Vipps, og dette vil naturligvis også forenkle mye for foreldre, besteforeldre og familiemedlemmer, forteller Vipps-nestsjef Elisabeth Haug.

Haug sier at når Vipps blir tilgjengelig også for de under 15 år, vil betalingstjenesten gå forbi Facebook i antall brukere, og bli den største appen i Norge.

Les også