PRAKTISK OG SIKKERT: – Opplevelsen er superdigg! Å betale kontaktløst med klokke er praktisk, enkelt og veldig sikkert, sier personmarkedsjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, som her betaler med Fitbit-klokken sin i DNBs kaffebar i Bjørvika. Foto: Marit E. Giske

Har du Fitbit- eller Garmin-klokke? I så fall kan du nå legge bankkortet inn i klokken og betale kontaktløst der butikkene har klargjort terminalene sine for det.

Den største fordelen med å betale kontaktløst med klokke fremfor kort er at du ikke må taste kode for beløp over 400 kroner (beløpsgrensen for betaling uten kode ble hevet fra 200 til 400 koner 1. april 2019). Du får betalt bare ved å trykke på en knapp på klokken og legge den inntil betalingsterminalen. Uansett beløp.

Skrur seg av hvis klokken ikke er i kontakt med pulsen din

Det er likevel minst like sikkert å betale med klokke som med kort. Løsningen skrur seg av hvis klokken ikke er i kontakt med pulsen din. Du må da – og innimellom – taste inn en kode som du selv har laget for at det skal gå an å betale med den.

Personmarkedssjef i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, bruker Fitbit-klokke til daglig og har den siste tiden testet betalingsfunksjonen.

Å betale kontaktløst med klokke er praktisk, enkelt og veldig sikkert

– Opplevelsen er superdigg! Å betale kontaktløst med klokke er praktisk, enkelt og veldig sikkert. Siden funksjonen slår seg av når klokken ikke er i kontakt med pulsen din er det så godt som umulig for andre å betale med den, sier hun.

Her kan du lese mer om hvordan du kommer i gang med Fitbit- eller Garmin-betaling

KLOKKENE: Fitbit nederst og Garmin øverst. Med klokkene kan du betale langt høyere beløp enn 200 uten å måtte taste inn pinkode slik du må med kontaktløse kort. Foto: Stig B. Fiksdal

I dialog med både Apple og Google

Spiten har også testet andre kontaktløse betalingsløsninger, både med mobiltelefon og en ring som også trigger betaling fra bankkortet.

– Fitbit-en har gitt meg den beste opplevelsen så langt, sier hun.

Markedet for kontaktløs betaling kommer snart til å eksplodere

– Men vi vurder og tester mye forskjellig og vil komme med flere nyheter fremover, avslører hun.

DNB følger også utviklingen innen mobilbetaling nøye og er i dialog med både Apple og Google.

– Det skjer mye spennende innenfor betaling nå. Mulighetene er mange. Så følg med. Her skjer ting fort. Markedet for kontaktløs betaling kommer snart til å eksplodere slik det har gjort i mange andre europeiske land, og da vil kundene ønske nye og mer praktiske betalingsløsninger, tror hun.

Kontaktløs betaling kommer for fullt i 2019

Alt tyder på at kontaktløs betaling vil komme for fullt allerede neste år. Kravet fra Visa, MasterCard og BankAxept til norske banker er at de skal ha byttet ut kortene sine med kontaktløse innen utgangen av 2019. Da skal også alle butikker og andre brukersteder kunne tilby kundene å betale kontaktløst.

DNB har så langt byttet ut 85 prosent av debetkortene og 70 prosent av utstedte DNB MasterCard med kontaktløse kort.

Nå tilbyr også stadig flere butikker kundene å betale kontaktløst. Dagligvarebutikkene har ennå ikke skrudd på kontaktløs betaling, men noen er godt i gang med å forberede omleggingen.

Odd Birkenes i NorgesGruppen har tidligere uttalt til DNB Nyheter at dagligvarekjedene deres tar sikte på å tilby kontaktløs betaling allerede tidlig i 2019.

NorgesGruppen omfatter dagligvarekjedene Meny, Jacobs, Kiwi, Spar / Europris, Bunnpris og Joker – og i tillegg Deli de Luca, Mix, Dolly Dimple’s, Jafs og Kaffebrenneriet, Tiger butikk (på Esso-stasjonene) og Veimat. De fleste av de sistnevnte har allerede klargjort terminalene sine for kontaktløs betaling.

Her kan du lese mer om hvordan du kommer i gang med Fitbit- eller Garmin-betaling

Les også