LONDON CALLING: Mange nordmenn drar på shoppingtur til London hvor kontaktløs betaling er mye mer utbredt enn i Norge. Foto: NTB Scanpix

Det kan nordmenn oftest i utlandet hvor kontaktløs betaling er blitt mye mer utbredt enn i Norge. Ekspertene i DNB forventer derfor et nytt oppsving i bruken i høstferieukene.

Kontaktløse kort slipper du å sette inn i betalingsterminalen. For småkjøp opptil 200 kroner trenger du heller ikke å taste kode. Du kan bare holde kortet inntil betalingsterminalen, så har du betalt

Bruken av kontaktløs betaling med kort i Norge – eller tæpping, som det også kalles – har steget jevnt og trutt sidene disse kortene kom på markedet i 2014. Det siste året har bruken skikkelig akselerert, og den toppet seg i sommer da mange var på ferie i utlandet.

Morten Storholm

-Derfor dabbet også bruken litt av igjen i august da folk kom hjem fra ferie, sier fagansvarlig for kort i DNB, Morten Storholm.

Nå venter han et nytt, men kanskje litt mindre oppsving, i løpet av høstferieukene når mange nordmenn sikkert skal på shopping- og storbyferie.

-I både England, Spania, Italia og flere andre land tilbyr stadig flere butikker deg å betale kontaktløst. Mange steder oppfordrer også de ansatte deg til å bruke kortet kontaktløst, eller tæppe, fordi det er enklere og går fortere, sier han.

I London kan kontaktløse kort også brukes som billett på T-banen.

I løpet av 2019 skal alle kort være kontaktløse

De fleste utstedte kort er nå kontaktløse, og flere blir det. Kortselskapene Visa og MasterCard har stilt krav til bankene om at de fleste kort skal være byttet ut med kontaktløse innen utgangen av 2019. Da vil også norske dagligvarekjeder tilby kundene å betale kontaktløst, så dette kommer for fullt i Norge også.

Foreløpig utgjør kontaktløs betaling utført av nordmenn kun 5 prosent av alle kortbetalingene deres.

-Dette vil imidlertid endre seg fort når dagligvarebutikkene og flere andre butikker og restauranter åpner for dette, mener Storholm.

Nye muligheter kommer

DNB har så langt sendt ut cirka 2.400.000 kontaktløse kort til kundene sine. Før jul vil banken også tilby kundene å betale kontaktløst med Fitbit- og Garmin-klokker.

-Mulighetene innenfor kontaktløs betaling er mange, og vi jobber nå med ulike løsninger som skal gjøre betaling enda enklere for kundene våre, opplyser Benjamin Golding, som er ansvarlig for Payments i New Business i DNB.

 

Les også disse artiklene:

Flere Nordmenn bruker kortet kontaktløst

 

 

 

Les også