Nordlendingen Ketil Voll (44) er administrerende direktør for DNB Forsikring, avdelingen som har sin høysesong om sommeren

Nordlendingen Ketil Voll (46) er administrerende direktør for DNB Forsikring, avdelingen som har sin høysesong om sommeren da nordmenn drar fra hjemmene sine og får bruk for forsikring.

Lofotværingen Ketil er ikke så glad i å ligge på stranda tre uker i strekk og sier han alltid er notorisk sent ute med å planlegge sommerferien. Denne sommeren ønsker datteren på sytten en tur til Barcelona, «så jeg regner med det er et godt tips».

Hva er ditt beste sommerminne?

– Mange gode minner fra barndommen på gården til bestemor og bestefar i Lofoten, det var et ferieparadis for en guttunge. I motsetning til dagens strenge regler var det ganske fritt frem så lenge man møtte opp i grei tid til middag. På grunn av midnattssol var det vanskelig å skille dag og natt uten klokke, og det fikk noen ganger konsekvenser i etterkant.

Hva er det verste med sommeren?

– Den kommer så brått på!

Jeg tjente kr 34,10 per time og var ekstremt fornøyd med det

Din første sommer alene – hvor var du og hvordan gikk det?

– Som 15-åring bodde jeg hjemme alene i fem uker og hadde sommerjobb på en liten elektrobutikk. Det gikk veldig bra. Jeg tjente kr 34,10 per time og var ekstremt fornøyd med det.

Ditt dårligste sommerminne?

– Sommeren for sju år siden monterte jeg motvillig trampoline i hagen. Dag to pådro sønnen min seg et komplisert lårbeinsbrudd og det satte sitt preg på den sommerferien. Jeg fikk imidlertid rett i min skepsis til trampoline, men det føltes som en mager trøst der og da.

Hva er årets sommerlektyre for deg?

– Kanskje jeg leser 2/3 av en kriminalroman hvis den detter ned i fanget på meg.

HJEMTRAKTER: Lofotværingen Ketil er fra Stamsund, her ser du Brubrekka ikke langt fra inngangen til Lofoten. Foto: Ketil Voll

Hva gjør du for å holde deg oppdatert gjennom sommeren?

– Jeg sluker nyheter hele året, og ser ingen grunn til å slakke ned på det om sommeren. Med workplace har vi i DNB også en unik mulighet til å holde oss oppdatert og der følger jeg med hele tiden.

Hva har høydepunktet på jobb så langt i år, og hva skjer til høsten?

– Det er så utrolig mye, vanskelig å trekke frem ett høydepunkt. Det vi har lyktes best med i år er å bygge kjennskap til at DNB også driver med forsikring, sammen med Norges beste marketingavdeling. Bonusbulken, ja til 114, 12.000 solgte bunadsforsikringer, best i test på reiseforsikring 5. år på rad, og nå tur retur reiseforsikring. Dette er helt fantastisk å få være med på som langtraver i forsikring. Til høsten er planen å fortsette å rocke bransjen, for å sitere den nye toppsjefen i Rema 1000. Intet mindre.

Sommer er høytid for forsikring – hva er de typiske gjengangerne nordmenn gjør eller opplever?

– Nordmenn er generelt reisevante og klarer seg bra. De som havner i vanskelige situasjoner er noen ganger de som har planlagt for dårlig og tenker at alle ferieland er litt som Norge bare varmere. Det stemmer ikke alltid helt. For eksempel at de ikke passer godt nok på tingene sine, drikker litt for mye eller beregner for lite tid til neste transportetappe, eller de begir seg ut i trafikken på egen hånd på for eksempel sykkel eller moped. En del hiver innpå mat eller drikke de ikke tåler og får ferien ødelagt av den grunn.

Hva er ditt beste råd til den som vil ha en sommer uten sykdom eller uhell?

– Planlegg turen litt på forhånd, vær litt obs på hvor du spiser, beregn god tid til transportetappene og ha tilgang ekstra penger, for eksempel et ekstra kort så du klarer deg en stund på egen hånd. Og hold øye med tingene dine. I de aller fleste tilfeller går det veldig bra.

Har du selv hatt bruk for reiseforsikring?

– Ikke ennå, selv om jeg ikke alltid følger mine egne råd… Bank i bordet.

Les også