MYE Å GJØRE: Kristine Kristensen (30) og Fredrik Åsbø (36) og junior på loftet i bygården fra 1800-tallet som de renoverer om dagen. FOTO: Hannah Grace Taylor.  🛠

Da Kristine Kristensen (30) og Fredrik Åsbø (36) møtte hverandre i 2013 hadde han bodd i sin første selveide leilighet i nøyaktig ett år. Etter noen få år, en baby og mange hektiske telefoner til byens meglere, eier de nå sin fjerde bolig – et herskapsbygg fra 1887 på Nygårdshøyden i Bergen sentrum. Og det uten en krone i starthjelp.

– Det er lett å tro at vi har fått «starthjelp» fra rike foreldre, men det er ganske langt unna sannheten. Vi har vært flinke til å spare, vært heldig med timing og hatt en god porsjon flaks, sier Kristine Kristensen.

Trodde på potensialet i bydelen

At hun og sin utkårede skulle få boligkjøp som hobby hadde hun ikke forestilt seg da hun traff Fredrik i 2013. Bydelen Damsgård/Solheimsviken var under utvikling og det var store planer for området.

Det er lett å tro at vi har fått «starthjelp» fra rike foreldre, men det er ganske langt unna sannheten

– Fredrik kjøpte sin første leilighet på riktig tidspunkt. Han kjøpte tidlig fordi han trodde at området ville oppleve stor vekst. Han tjente i underkant av en million kroner på å sitte på leiligheten i tre år, forteller Kristensen.

Salget frigjorde egenkapital til boligkjøp

I takt med at boligprisene for området steg og stadig flere nybygg ble prosjektert, fikk Fredrik oppjustert taksten på sin første leilighet. Han fikk dermed frigjort kapital og kunne kjøpe seg inn i en annen prosjektert leilighet i samme gate for rabattert pris.

– Det var ren flaks at vi fikk den til rabattert pris, og det hang sammen med at vi kjøpte så tidlig. Utbygger måtte nå salgsmålene for byggestart, så timingen var god. Den tjente vi litt over en halv million kroner på, sier Kristensen.

ANNERLEDES HOBBY: Kristine Kristensen (30) og Fredrik Åsbø (36) og junior foran bygården fra 1800-tallet, Harald Hårfagresgate 22, som de renoverer om dagen. FOTO: Hannah Grace Taylor.

Tredje leilighet i samme gate

Samtidig viste statistikken at området opplevde en sterk prisvekst, og når paret gikk sammen om boliglånet og oppdaget at de ventet sitt første barn, grep de muligheten og slo til på leilighet nummer tre – med plass til tre. Da hadde de frigjort ytterligere egenkapital etter salget av leilighet nummer to.

– Leilighet nummer tre var enda et prosjektert bygg, i samme gate. Det må være noe med Damsgårdsveien, flirer Kristine.

Så dukket herskapshuset opp på Facebook

Etter under ett år i den hittil største leiligheten, dukket det opp et fasjonabelt herskapshus fra 1887 på Facebookprofilen til Fredrik. Etter én visning, én krangel og en heftig budrunde (og litt flaks) var småbarnsfamilien eier av det spesielle huset, som krever omfattende renovering.

– To utleiedeler og muligheten for reduserte månedlige utgifter fristet, men det var vemodig å innse at vi skulle flytte fra Damsgårdsveien, når vi endelig hadde kommet «hjem», sier Kristensen.

Her kan du følge renoveringen av herskapshuset

Positiv byutvikling i Bergen

Det er ikke tilfeldig at paret slo til på herskapshuset i nabobydelen. Nygårdshøyden i Bergen Sentrum er også under utvikling og blir regnet som «den neste hippe bydelen» i Bergen etter åpningen av Media City; samlingsstedet for byens mediebedrifter, oppgradering av Nygårdsparken og flere trendy restaurantåpninger i området.

– Vi følger nøye med på byutviklingen i Bergen og synes at det er utrolig gøy å se hvordan byen transformeres. Gamle forsømte områder vekkes til live igjen, og vi er midt oppi det, smiler Kristine.

– Hva er planene fremover?

– Akkurat nå bruker vi mye tid på budsjettstyring. Vi har brukt alle sparepengene våre på en uforutsett beskjed om at hele huset måtte isoleres på nytt. I dag fikk vi melding om at hele taket måtte byttes ut. Vi har veldig mye jobb foran oss. Med både meg og Fredrik i full jobb og lille Emrik på halvannet år har vi mye å henge fingrene i, men vi liker jo å holde litt høyt tempo. Vi har fått gjort veldig mye arbeid allerede. I andre etasje har vi revet absolutt alt av vegger, tak og gulv, og er nesten ferdig med isoleringen av huset. Firmaet vi har leid inn jobber utrolig raskt og vi regner med å være på plass allerede i midten av april.

 

Les også