Sebastian (9) vant DNBs Vipps-konkurranse og fikk dermed en helg i Kitzbühel med verdensstjernen Aksel Lund Svindal. Slik var 9-åringens drømmehelg:

– Kitzbühel var fantastisk på alle måter. En koselig by med fin atmosfære, og en enorm folkefest hele helgen. Alle representanter for både DNB, Skiforbundet og ikke minst Aksel og hans team var hele tiden opptatt av at vi skulle ha det bra – og det hadde vi fra morgen til kveld, fra torsdag til søndag, sier moren Siw Evelyn Rasmussen.

Hun og sønnen har nettopp kommet hjem igjen fra det østerrikske alpinparadiset etter en svært innholdsrik helg. Siw og Sebastian vant den store Vipps-konkurransen DNB kjørte før jul, og helgen i Kitzbühel var premien. Rett etter innsjekk på hotellet torsdag, var det klart for første møte med verdens beste alpinlandslag.

– Etter innsjekk på et kjempekoselig hotell, møtte vi Aksel, Kjetil (Jansrud) og Aleksander (Aamodt Kilde) før middag. Sebastian fikk være med å se på opptak fra trening, og måten de forberedte seg til neste dags renn. Sebastian fikk signert både ski og hjelm, samt at vi satt sammen og spiste middag, forteller hun.

image1
FORBEREDELSER: Sebastian (9) fikk være med da verdens beste farts-kjørere forberedte seg kvelden før super G-rennet i Kitzbühel.

Familien fra Geilo er ordentlige alpin-entusiaster, og Sebastian selv er en ivrig og lovende alpinist. Dermed var møtet ekstra stas for 9-åringen, som sugde til seg lærdom fra verdenseliten.

– Fredag morgen spiste vi frokost i samme rom som utøverne, før vi møttes i resepsjonen og gikk sammen til gondolen. Sebastian og Aksel gikk forran og småpratet, før vi tok gondolen til toppen av utforløypen med Aksel og Aleksander. Da fikk Sebastian spurt litt om hvor mye de trente da de var 9 år. Både Aksel og Aleksander svarte velvillig på alle spørsmål Sebastian hadde, og var også nysgjerrig på hvordan Sebastian trener, forteller moren.

IMG_2903
GONDOL: Mor Siw Evelyn og Aksel Lund Svindal på vei opp fjellet i gondol.

Senere satt Sebastian og moren på VIP-tribunen da Aksel Lund Svindal kjørte inn til seier under fredagens Super G-renn. Da seierherren gjorde intervjuer med norske og internasjonale medier gikk han rundt med landslagets boblejakke, der DNB-logoen var byttet ut med «Sebastian».

IMG_2897
SPONSOR: Aksel gikk med navnet til Sebastian på klærne gjennom hele helgen. Vanligvis er det DNBs sponsorplass.

– Stemningen var helt enorm under rennene, og vi hadde jo en av de beste plassene i målområdet! Alle renn var veldig spennende, men seierene til Aksel i Super G og Henrik i slalåm var jo bare fantastiske! Sebastian fikk virkelig uttelling for logoen på jakkene til Aksel. Vi mottok mange tv-bilder fra venner og familie i Norge, sier Rasmussen.

Etter rennet vanket det mer stjernetid for den personlige sponsoren.

– Under premieutdelingen fikk Sebastian være med «back stage» sammen med ene treneren. Der fikk han i tillegg til å snakke med Aksel, samt hilse på Steven Nyman, Dominik Paris og Erik Guay.

Lørdag ble en skikkelig nedtur for Aksel, da han falt stygt mot slutten av verdens tøffeste utforløype. Stemningen var da til å ta og føle på, forteller Rasmussen.

– Stemningen  kan ikke beskrives! Gispet som gikk gjennom tusenvis av publikummere  kjente vi langt ned i magen – og stillheten etterpå var til å ta og føle på… Det var godt å se han gå ut av løypa, etter at de to foregående ulykkesfuglene ble hentet ut med helikopter – så vi var jo litt optimister da… Det er klart det la en demper på stemningen da vi fikk bekreftet skaden, men utrolig hyggelig at Sebastian fikk hilsen fra sykesengen via ene treneren!

IMG_7119
STJERNESKUDD: Sebastian fikk også møte verdens desidert beste slalåmkjører for tiden; Henrik Kristoffersen.

– Sebastian er jo selv en ivrig alpinist – lærte han noe i løpet av helgen?

– Sebastian var litt overrasket over hvordan de så skiene bare ristet når de så på video fra trening i sakte film. Ellers lærte at de bare har lov å besiktige løypen én gang, sier hun og forteller at Sebastian er mer motivert enn noen gang.

– Nå er det store målet å stille på start i Kitzbühel, og da håper mamma på at det er i slalom og ikke i utfor…

Les også