Vinteren har meldt seg for alvor, og i helgen skal titusener ut i bakken under årets Åpen Bakke. Slik holder du deg varm:

– For å holde varmen i kulda, anbefaler vi å kle deg etter «plagg på plagg-metoden», sier Terje Nummedal i DNB Forsikring.

Over- og underkropp
Start innerst med et godt ullplagg både opp eller nede – også bygger du på med et eller flere mellomplagg, avhengig av hvor kaldt det er.

Avslutt med en skalljakke som er vindtett. Da er du godt rustet for en dag i bakken.

Hodet
Det er svært viktig å holde hodet varmt, så lue er obligatorisk. Hjelm anbefales også, ettersom det både beskytter mot hodeskader samt at det gir varme.

Ansiktet
I vindføyk på fjellet, kan det fort bli iskaldt på kinn, nese og munn. Bruk gjerne en buff som du kan dra over ansiktet, helt opp til skibrillene. Det kan også være lurt å smøre ansiktet med kuldekrem, for å unngå frostskader.

Hendene
Hendene er også utsatt i kulda. Her anbefales ullvott innerst, og en overtrekksvott ytterst. Votter holder varmen langt bedre enn hansker, fordi fingrene holder hverandre varme.

Føttene
Lite er mer ubehagelig enn stivfrossne tær når du skal være ute i kulda. Skal du ut i bakkene anbefales en alpintsokk, eller en mellomtjukk ullsokk.

– Fordelen med å holde seg varm er at du også forebygger skader. Så kle deg godt, og kos deg i bakken, avslutter han.

Les også