Med et kamerateam på nakken og en finansrådgiver og eiendomsmegler fra DNB til rådighet, håpet Morten Botten (22) at boligkjøpet skulle gå som en drøm.

Sist de fleste av oss så Morten Botten var han på TV-skjermen under fjorårets finale av «Paradise Hotel». Der satt han sammen med sin nåværende kjæreste, Sofie Nilsen.

Det gikk ikke helt slik jeg hadde sett for meg

– Livet mitt ble snudd på hodet etter at jeg var med på «Paradise Hotel». Planen var egentlig å gå på politihøgskolen, men så fant jeg ut av at jeg ikke ville leve et A4-liv, forteller Morten.

Selv om Morten selv mener at han ikke er klar for et A4-liv, er bolig noe han gjerne kunne tenke seg. Derfor meldte han seg på serien «Flytte for meg sjæl» for å få litt hjelp på veien.

– Det gikk ikke helt slik jeg hadde sett for meg, forteller Morten.

Se «Flytte for meg sjæl» her

Lei av kollektivet

Da Morten meldte seg på «Flytte for meg sjæl» bodde han i kollektiv i Oslo sentrum sammen med fire kompiser. Men å bo med gutta er ikke alltid en dans på roser, ifølge han selv.

Et guttekollektiv er ikke noe ideelt sted å henge med kjæreste

– Det blir fort både bråkete og rotete.Et guttekollektiv er heller ikke noe ideelt sted å henge med kjæreste, sier han.

– Derfor begynte jeg å tenke på om jeg skulle kjøpe noe på egenhånd, legger han til.

Hvor mye kan du få i boliglån? Søk digitalt her

PÅ VISNING: Morten Botten var på flere visninger før han fant leiligheten han ville by på. FOTO: Globus Media.

Fikk 2,8 millioner å kjøpe for

Til tross for Mortens unge alder har han vært flink til å spare til egen bolig. Dette gjorde at han fikk et finansieringsbevis på 2,8 millioner kroner.

– Jeg har spart siden jeg var 16 år gammel, både i BSU og aksjer. Det er lurt å begynne tidlig for det er jo snakk om store summer!

Med finansieringsbeviset i lomma la Morten ut på visninger og endte opp i en budrunde. Ble det bolig på Morten? Se episoden her.

Ulike forventninger

Serien «Flytte for meg sjæl» er laget av Globus Media i samarbeid med DNB. I serien følger vi ni unge som ønsker å kjøpe sin første bolig. Noen lykkes, mens andre får en viktig lærepenge. Truls Thorgeirsson er finansrådgiver i DNB og programleder i serien. Han forteller at unge har svært ulike forventninger til det å skulle kjøpe bolig.

– Unge har så utrolig mange spørsmål knyttet til det å kjøpe bolig. Noen har store forventninger til hvor mye de skal få i lån, mens andre synes det er skummelt å skulle låne så mye penger, forteller Thorgeirsson.

Hvor mye man må spare, hvordan man skal gå frem fram i en budrunde og hva som må til for å få boliglån er bare noen av spørsmålene du får svar på i serien.

– Det er mye å lære gjennom å se på andre gå gjennom en boligkjøpsprosess, sier Thorgeirsson.

Lyst til å lære enda mer om det å flytte for seg sjæl. I «Skikk og bank» får du vite alt fra A til Å.

Søke om ditt første boliglån? Dette ser banken etter

Les også