Økonomien og børsene står overfor urolige tider, og rentene er rekordlave. Her er rådene for hvordan du bør spare!

Oljeprisfall, børsfall og rekordlave renter. Det høres kanskje ikke ut som et drømmescenario for deg som vil få pengene til å yngle. For når renten er så lav som nå, vil du faktisk tape penger på å sette dem på sparekonto.

Dermed er det lurt å se til andre sparealternativer, som BSU eller fond. Velger du å spare i fond eller indeksfond, er nedgangstider naturlig.

Les også: Derfor taper du på sparekontoen

– Når man sparer i ulike fond vil man fra tid til annen oppleve at markedet svinger mye, og at verdien på sparingen din synker, sier Thomas Tandberg i DNB Wealth Managements investeringskommunikasjon.

– Det kan være vondt å se sine oppsparte midler falle i verdi, og det er derfor svært viktig å følge din sparestrategi. Skal du spare til noe som er langt frem i tid, er slike svingninger en del av det å investere i fond. Sparing til egen bolig, sparing for barn eller egen pensjon er langsiktig sparing som gjør at markedsfall heller bør være kjøpsmuligheter enn noe annet, sier han.

Les også: Fem tips til BSU-sparingen

For historien viser  at svingninger i økonomien kommer og går, men den viser også at markedene på sikt løfter seg opp igjen.

– Selv om du opplever urolige markeder nå, er det kanskje lenge til du skal ta ut pengene. Utnytt heller de urolige markedene med faste spareavtaler. For deg som sparer fast månedlig er urolige markeder faktisk helt greit, sier han og fortsetter:

– Med en spareavtale kjøper du litt hele tiden – men kanskje aller viktigst: Du kjøper også når markedene er litt billigere, slik at du får litt flere fondsandeler for hver krone.

 

Les også