sommerferien

HA REISEFORSIKRING KLAR FØR AVREISE: Det er særlig ved akutt sykdom, tyveri og avbestilling av sommerferien at reiseforsikringen benyttes. Foto: NTB Scanpix

Nordmenn reiser til utlandet som aldri før, og i 2017 var det 300.000 som benyttet reiseforsikringen sin. Det er særlig ved akutt sykdom, tyveri og avbestilling av sommerferien at reiseforsikringen benyttes.

– Vi ser en markant økning i skader og årsaken er at folk reiser mye og de reiser lenger. Det er langt flere sykehusinnleggelser nå enn tidligere og antallet øker spesielt om sommeren, sier Anne Hoff, produktsjef for reiseforsikring i DNB.

Mageproblemer, dehydrering og ørebetennelser i sommerferien

Reiseforsikringen brukes særlig når man blir plutselig syk. Mageproblemer, dehydrering av å drikke for lite vann og ørebetennelse hos barn, er de sykdommene som går hyppigst igjen og som man trenger legehjelp til. Solbrenthet, urinveisinfeksjon, vannkopper og forkjølelse er også vanlig.

Reiseforsikringen gir deg riktig behandling og hjelp

– Med en reiseforsikring fra DNB hjelper vi deg med å finne frem til hvilke leger eller sykehus du skal oppsøke slik at du får riktig behandling og hjelp. Om sommeren er det særlig barnefamilier vi hjelper og om vinteren er det flest eldre, forteller Hoff.

DNBs reiseforsikring samarbeider med Falck Global Assistance. Er du, eller medreisende, blitt syke kontakt Falck Global Assistance på tlf: 24 06 29 90 (husk + 47 hvis du ringer fra utlandet). De hjelper deg å finne lege og sykehus, og har tilgang til egen medisinsk kompetanse.

Husk også å ha med Europeisk Helsetrygdkort på ferie i Europa.

Barn med ørebetennelse og vannkopper skal ikke fly

Hoff forteller at dersom barn har ørebetennelse så skal de ikke fly før de er friske. Har barna fått vannkopper skal de heller ikke fly grunnet smittefare. Da vil en reiseforsikring betale for de ekstra dagene man blir i utlandet og ny hjemreise.

Pass deg for tyvene i sommerferien

Har du reiseforsikring og er så uheldig å bli frastjålet tingene dine, får du økonomisk hjelp på stedet slik at du kan fortsette sommerferien.

Tyvene i utlandet er profesjonelle

– Vårt beste tips er å passe veldig godt på tingene dine. Ikke sett fra deg noe! Gamle, slitte ryggsekker er også interessant for tyver. Tyvene i utlandet er profesjonelle, det er det ikke tvil om, sier Hoff.

PASS OPP FOR TYVER I SOMMER: Tyvene i utlandet er profesjonelle, sier Anne Hoff i DNB. Foto: DNB

Avbestillingsforsikring gir økonomisk trygghet

Mange bruker også reiseforsikringen sin når de må avbestille en reise.

– Dersom du eller andre i familien blir akutt syke eller det er dødsfall i nær familie, vil reiseforsikringen dekke din planlagte reise. Det gir deg økonomisk trygghet for at du kan reise på et senere tidspunkt. Husk at legeerklæring må leveres, sier Hoff.

Visste du at?

Betaler du minimum 50 % av reisen med DNB Mastercard vil du være dekket av  reiseforsikringen som ligger inkludert i  kortavtalen. Den gjelder for deg og familie eller venner. Les mer om dette her. Er du mellom 18 og 33 år og har Hvite kort har du også reiseforsikring inkludert.

Sommerferien i Norge?

Skal du på sommerferie i Norge er det viktig å være forsikret også her hjemme. Tyverier skjer også i Norge og du eller noen i familien kan bli syke.

Kilde: Finans Norge og Falck Global Assistance

Les også