Mange bruker Vipps til å overføre penge-julegaver eller gjøre opp for felles gaver til familiemedlemmer eller venner.

En Vipps-gave kan være et smart tips til alle som er sent ute eller har glemt å kjøpe julegave. Og at mange benytter seg av Vipps i jula er også noe som kan leses ut av fjorårets Vipps-statistikk.
img_1800
– I dagene før julaften i fjor så vi en stor økning både i antall transaksjoner og størrelse på summene som ble Vippset. Vi opplevde nærmest en dobling i forhold til månedene før julerushet. Vi tror mye av dette er venneoppgjør i forbindelse med kjøp av gaver, men også at mange gir gaver via Vipps, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Ved juletider i fjor var det rundt 1 million Vippsere, mens tallet nå har steget til over 2 million. I tillegg har mange flere eldre brukere kommet seg på Vipps, som nok også kommer til å gjøre sitt for at det blir en økning på julegavene.

I tillegg har Vipps en langt større utbredelse og brukes for eksempel av lag og foreninger, småbedrifter, i netthandel, i butikk, til betaling av faktura og til innsamlingsaksjoner.

– Vi tror at Vipps kommer til å bli brukt i mye større grad denne julen. I fjor nærmet vi oss 30 millioner kr. som ble Vippset pr. dag på de travleste juledagene, men i år regner vi med at vi kommer til å passere 100 millioner kroner på de travleste Vippsedagene rundt jul – kanskje blir tallet enda høyere, sier Garborg.

Fredagen er erfaringsmessig dagen da vipps blir brukt desidert mest, og vi ser også at Vipps blir mye brukt i forbindelse med høytidsdager og ferier som f.eks. 17. Mai, nyttårsfeiringen, pinsehelgen, ferietid om sommeren, i løpet av høst- og vinterferie og på merkedager som konfirmasjon og bryllup.

Vipps har også slått an på netthandel. Og en fersk undersøkelse viser at hele 43 % mener det forenkler julehandelen at man nå kan betale med Vipps på nett. Blant de unge er tallet enda høyereder hele 2 av 3 svarer at Vipps bidrar til å forenkle.

– 2. juledag er jo en tradisjonsrik kinodag, og da kan jeg nevne at de fleste kinoene begynte å bruke Vipps til betaling denne uken. Etter bare en dag med Vipps betales nå 40% av billettene via Vipps. Det er helt tydelig at folk foretrekker den enkel Vipps-betalingen når de bestiller på nett.

Glem heller ikke at du kan være med på DNBs og Røde Kors sin Vippsdugnad til Aleppo.
vipps_syria

 

Les også