Jeg er veldig takknemlig for alle innspill og tips om sparing, for det er viktig at vi lærer av hverandre. Dere kommer med veldig gode tips som både jeg og sikkert mange andre vil dra nytte av, og jeg vil bare takke for tiden dere bruker på engasjere dere på siden min.

Tipsene er hentet fra Facebook-siden min, og det handler om mine lesere sine beste sparetips. Les og lær – det gjorde jeg!

Superspar

Odd Inge: Superspar. Pengene blir satt på en sparekonto til ferie eller oppussing.

Betale seg selv lønn

Patrick Andresen: Ukentlige trekk fra lønnskonto til brukskonto, som jeg har bankkort til. Litt som å betale seg selv lønn.

Når du dropper kjøpet

Anna Sofia Pettersson: Hver gang du velger å ikke ta den kaffekoppen, lunsjen, kinobesøket, eller nye toppen som du hadde tenkt, overfører du tilsvarende summen til sparekonto/feriekonto/familiegøykonto. Det blir mye penger i løpet av året.

Postkassa

May Kristine: Klistre «Nei takk til uadressert reklame!» på postkassa. Rydd i huset og få oversikt, da merker du hvor mye du eier slik at du ikke kjøper unødvendige saker. Tenk både to og tre ganger før du kjøper noe. Ha fast sparing hver måned.

Prut

Une Søreide: Mitt beste sparetips er å regelmessig prute på forsikringsavtaler eller bytte selskap! Eg tok ein runde før summaren og då sparte eg ca 4000 kroner.

Frivillig skattetrekk

Svein Løvdal: Den enkleste måten er å trekke mer i skatt. Disse ser du ikke noe til før du får skatteoppgjøret. Og ikke minst – de er helt umulig å få tak i før staten gir deg dem! ?? Her nytter det ikke å bli fristet til å åpne litt på «krana»! ?

Overfør ved lønn

Nina Gryting Rakkestad: Overfør en sum til sparekonto samme dag som lønninga kommer inn. Lag middagsmeny for en uke, lag handleliste ut fra den og gå i butikken en til to ganger per uke. Bonus: gir god oversikt og sparer tid i tillegg??

Kjøp stort, lag gryte

Liz Hege Dumonceau: Mitt beste sparetips er planlegging. Kjøp inn stort når det er tilbud. Lag rene fiske- og kjøttretter til middag, bruk alle restene til å lage en gryte. Da sparer du både tid og penger?

Invester i egen bolig

Lise Gjøsæter Ingebrigtsen: Invester i egen bolig. Oppgrader denne jevnlig med vedlikehold og oppussing. Dette øker verdien og gir deg bedre bonus hos forsikringsselskap. Vinn-vinn!

Arvesentralen

Gøran Kristianstuen: Mitt beste sparetips er å bruke en side på Facebook som kalles for Arvesentralen. Her gis ting bort gratis og jeg slipper derfor å kjøpe nye ting??

BSU

Sarah Pil: Mitt beste tips er BSU-konto for deg mellom 18-33 år. God rente og du får tilbake 5000 kroner i skattelette hvert år dersom du sparer 25000 i året. Ellers er det alltid lurt å lage budsjett. Da vet du hva du skal bruke penger på. If you fail to plan, you plan to fail.

Spare på alt

Elin Melgård: Spare fullt på BSU, betale ekstra avdrag på boliglånet mens renta er lav, ekstra skattetrekk hver måned. Handle matvarer på 40 % og fryse ned, lage store middagsporsjoner, handle etter kilospris og ikke pris, drikke vann fra springen, og la bankkortet ligge igjen hjemme av og til når jeg drar på jobb sånn at jeg ikke blir frista til å kjøpe lunsj i kiosken??

Lev asketisk

Raymond Andersen: Lag matpakke, drikk vann, slutt med røyk eller snus, spis før du handler i matbutikken og sykle eller gå på jobb.

Kilopris

Markus Langseth: Mitt beste er å bestandig se på kilopris på hva enn som kjøpes av matvarer, om det ikke står så regner jeg det ut selv. Om man kan spare i snitt ett par kroner per vare man handler, så blir det noen tusen ekstra på konto i løpet av et år.

Morsom sparing

Marianne Selander: Morsom sparing. Og selg det du ikke trenger lenger på finn.no/kjøp-salggrupper på Facebook, og spar pengene ☺

Den matpakka

Marita Osland: Matpakke og drikke kvar dag på jobb. Følge med på tilbud. Investere i fryseboks i liten størrelse så rekk ein å ete opp maten før den blir dårleg.

 

Les også