SALDO LETT TILGJENGELIG: Nå kan Android-brukere legge opp saldo utenfor innlogging i ny mobilbank. Dette kommer også for iOS. Foto: DNB

Ny mobilbank: Saldo utenfor innlogging er nå tilgjengelig for Android-brukere.

DNBs nye mobilbank som ble lansert 14. januar var en «førsteutgave» som inneholdt de mest nødvendige tjenestene. Nye tjenester eller løsninger blir nå lagt til fortløpende.

Produktutvikler i DNB, Oscar Nordstrøm (bildet), sier at de fleste av kundene er fornøyde med den nye mobilbank-appen, men at utviklerne følger nøye med på tilbakemeldingene de får og justerer og forbedrer appen fortløpende.


-Vi fortsetter å utvikle løsninger og tjenester som skal legges til for å gjøre mobilbanken bedre. Nå kan kunder under 18 år bruke appen, og vi har gjort det mulig for Android-brukere å legge opp «saldo utenfor innlogging. Sistnevnte kommer også for iOS.

Saldo utenfor innlogging er en populær tjeneste som flere kunder har gitt uttrykk for at de har savnet. Noen har også gitt uttrykk for at de savner tilgang til alle tjenester, men disse har hele tiden vært tilgjengelige fra den nye mobilbanken. Derfra kan du trykke på  «Gå til webversjon» eller «Mobilbank i Nettleser» så kommer du rett inn i den gamle mobilbanken (m.dnb.no) hvor alle tjenestene er tilgjengelige, blant annet boliglån og forsikring.

Saldo utenfor innlogging, eller «widget» som det også kalles, fungerer på følgende måte:
Kontoene som du har definert som synlige, vil kunne vises i en «widget» utenfor appen. Widgets er små programmer som kjører direkte på Android-hjemskjermen (mobiltelefonen).

Slik kan Android-brukere legge opp saldo utenfor innlogging:

Måten du legger opp widgets på kan variere fra mobiltelefon til mobiltelefon, men slik legger du opp «saldo utenfor innlogging» på flere Android-telefoner:

• Trykk og hold på et ledig sted på skjermen
• Velg Widgets
• Bla ned til Mobilbank (alfabetisk)
• Trykk og hold og dra til ønsket skjerm og plassering på skjermen

Du kan endre størrelse og plassering slik:

  • Trykk og hold hvor som helst innen for widgeten
  • Mens du holder en finger på widgeten kan du endre plassering
  • Slipper du fingeren, får widgeten en hvit ramme med fire prikker på hver side som kan dras i alle retninger for å gjøre den større eller mindre

Annet som er viktig å vite:

• Widgeten må minst være to ruter bred og én rute lang.
• Anbefalt størrelse avhenger av bruk

To eksempler:

1.Hvis du vil ha saldo tilgjengelig, men ikke synlig på hjemskjermen uten at du gjøre noe, så bør widgten være én rute lang, mens bredden kan være som du ønsker. Dette gjør at du må scrolle i widgeten for å kunne se saldoen.

2. Hvis du vil ha saldoen tilgjengelig hele tiden, må widgeten være minst to ruter lang, mens bredden kan være som du ønsker.

Vær også oppmerksom på følgende:
• Widgeten endrer litt utseende som følge av valgt bredde, dette for å utnytte plassen optimalt
• Hvis du vil se saldo på flere av kontoene dine, kan bredden og lengden på widgeten tilpasses slik at du får utnyttet skjermen optimalt

 

Les også denne saken på DNB Nyheter:

Alt du lurer på om DNBs nye mobilbank

Les også