Nå kan du gjøre opp for deg uten å bruke mobilen. Har du Apple Watch kan du bruke Vipps på håndleddet.

Som noen kanskje allerede har merket seg, er Vipps klar for Apple Watch. Smartklokken, som ble lansert på vårparten i fjor, har begynt å dukke opp på stadig flere norske håndledd.

I mellomtiden har over en million nordmenn tatt i bruk betalingstjenesten Vipps, som har gjort overføring av penger enklere enn noensinne.

– Vipps har truffet godt i markedet, og dette bekreftes med at over 50 prosent av brukerne ikke er DNB-kunder. Vipps er rett og slett den foretrukne tjenesten for nordmenn generelt, sier Trond Bentestuen, leder for personmarked i DNB.

Vipps-apple-watch-12liten2
VENNEBETALING: Med Vipps på Apple Watch kan du enkelt betale eller be om penger fra venner. ALLE FOTO: Olav Mellingsæter

Før du kan gå i gang med å vippse fra håndleddet, synkroniserer du klokken opp mot telefonen din med noen enkle steg. Her velger du hvilke av kontaktene dine du vil ha tilgjengelig på klokken. Deretter forfatter du hvilke beskjeder du vil skal følge med pengene.

Når det er gjort er det bare å vippse i vei, og du kan både sende og be om penger – akkurat som på telefonen.

– Det er gledelig å kunne tilby Vipps for Apple Watch. Vipps skal være lekende lett å bruke, og vi jobber kontinuerlig med å utvikle tjenesten så betalinger blir så enkle som mulig, sier Bentestuen

Trond-Bentestuen_DNB_foto_O
UTVIKLES VIDERE: Leder for Personmarked i DNB, Trond Bentestuen, forsikrer om at Vipps skal utvikles videre i takt med kundenes ønsker og behov.

Slik setter du opp Vipps på Apple Watch

Vipps appen må være installert på telefonen for å kunne vises i klokken. Man må også aktivere Vipps på Apple Watch i «Apple Watch appen».

På telefonen:

  • Åpne Watch-appen
  • Klikk på Vipps og «Vis app på Apple Watch»

På klokken:

  • Gå inn på Vipps på selve klokken. Legg inn PIN-koden. Appen må være aktiv for å kunne fortsette oppsettet.

Tilbake på telefonen: 

Åpne Innstillinger (tannhjulet) og legg opp kontakter, maksbeløp og dine personlige meldinger.

  1. Klikk på pluss for å registrere et maksbeløp som du selv velger. Klikk på klokkesymbolet for å synce med klokken. Maksbeløpet per transaksjon for Apple Watch er: 999,-
  2. Klikk på pluss for å legge til kontakter. Du kan maks legge til 10 kontakter for Apple Watch. Husk å synce ved å klikke på klokkesymbolet etterpå.
  3. Skriv inn en personlig melding. Klikk på legg til. Husk å synce med klokken. Maks antall personlige meldinger er 10.
Vipps-apple-watch-3liten
OPPSETT: Før du kommer i gang, må du sette opp tjenesten på både klokka og mobilen.

Slik vippser du penger:

  • Åpne Vipps på Apple Watch
  • Velg kontakt og beløp (Bruk hjulet på klokken for å velge ca. beløp. Deretter finjusterer du ved å trykke på pluss/minus-tegnet på klokken)
  • Velg din personlige melding og klikk Ok

 

 

Les også