bunadsforsikring

24-TIMERS BUNADSFORSIKRING: – Eksempelvis dekkes skader som svimerker fra sigaretter, fall- og snubleskader på bunaden. Er bunaden blitt tilgriset dekker forsikringen en skikkelig rens, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til DNB og SpareBank 1. Foto: NTB scanpix

– En bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader, noe som kommer godt med for det kan være dyrt å reparere disse festplaggene, sier Therese Nielsen i Fremtind.

Uheldige bunadseiere opplevde på 17. mai i fjor søl og tilgrising av bunader, hull i bunadene etter sigarettglør og søljer som forsvinner i menneskemylderet.

– 18. mai er en travel dag for oss. Mange ringer om skader på bunaden sin og flere blir overrasket når de får beskjed om at skader på bunaden ikke dekkes av verken innbo- eller reiseforsikring, sier skadeforebygger Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til DNB og SpareBank 1.

Nielsen forteller at mange ikke forsikrer bunaden sin og DNB tilbyr derfor en 24-timers bunadsforsikring som kun gjelder for 17. mai.

Så enkelt kjøper du bunadsforsikring for 17. mai: Send sms til 04800 og skriv bunad.

Les mer om bunadsforsikring her.

Bunadsforsikring
BUNADSFORSIKRING: – 18. mai er en travel dag for oss. Mange ringer om skader på bunaden sin, sier Nielsen i Fremtind. Foto: NTB scanpix

Tap av søljer og hull i stakken

24-timers bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader som kan inntreffe på 17. mai med mange mennesker og hastverk.

– Eksempelvis dekkes skader som svimerker fra sigaretter, fall- og snubleskader som fører til skade eller rift på bunaden. Er bunaden blitt tilgriset av for eksempel cola-, kaffe- eller rødvinsflekker dekker forsikringen en skikkelig rens som fort kan koste et par tusen kroner, sier Nielsen.

Forsikringen dekker også tap av søljer som faller av og blir borte i folkevrimmelen, forteller Nielsen.

–  Vi ønsker å gjøre opp alle skader innen 1-3 virkedager, så det er bare å kontakte oss så snart du kan.

Bunadsforsikring
DYRT Å REPARERE: – En bunadsforsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader, noe som kommer godt med for det kan være dyrt å reparere disse festplaggene, sier Therese Nielsen i Fremtind. Foto: Fremtind

Ingridsløyfen tar nordmenn med storm

Nytt 17. mai-antrekk til poden? Her får du bunad til 100 kroner

Derfor bør du gi barnet ditt lommepenger på 17. mai

Les også