MIL ETTER MIL: Da Johannes (22), Kristoffer (22) og Viktor (22) fikk tak i billetter til den utsolgte Trevarefestivalen var det bare én ting å gjøre – sette kursen nordover. Foto: Kornelia Minsaas.

Fra Arendal til Henningsvær i en gammel bruktbil: -Å kjøre til Trevarefest har vært litt av en reise, og den er ikke over enda!

To døgn på bilreise måtte til for å nå årets Trevarefest. Kompisene Johannes Worren Kløcker, Viktor Aasbø og Kristoffer Lillevåje fra Arendal er glade for å være fremme i Henningsvær, og nyter festivallivet i Lofoten.

– Du vil ikke tro det, men transportmiddelet vårt er en gammel bruktbil kjøpt for 3500 kroner.  Jeg har døpt henne Linda, fortelles Johannes og ler.

IDYLLISK MORGENSTUND: Campinglivet kan med små triks gjøres luksuriøst. Her har Kristoffer stelt i stand egg og bacon til frokost. Foto: Kornelia Minsaas.

Fjelltur på dagtid og konserter på kveldstid

Tiden i Henningsvær blir utnyttet til det fulle. Guttene har slått camp ved havkanten, og starter dagen med kaffe, egg og bacon laget på stormkjøkken. Her nyter de utsikten over Lofoten og Trevarefabrikken, mens de planlegger dagens aktiviteter.

Hva skal dere gjøre på dagtid?

– Vi har tenkt å gå Fløya, da vi har spurt noen lokale om tips. Vil du være med? Spør Viktor.

TOPPTUR FØR KONSERT: Som flere andre festivaldeltakere utnytter Kristoffer og Viktor Lofot-naturen godt før festlighetene starter på kveldstid. Foto: Kornelia Minsaas.

Fra før har de besteget Tindstinden og Festvågtind, og på tirsdag gikk turen til Fløya med utsikt over Svolvær.

– Det er utrolig kult å ha tilgang til så vakker natur, samtidig som man er på festival. Jeg tror Trevarefest må være en av de sprekeste festivalene i verden, sier Kristoffer.

Magisk konsertstemning

Trevarefest byr på en unik atmosfære, med sine naturomgivelser og under 900 deltakere. Festivalen er sosial og intim, og samler tilreisende fra hele Norge – også de som jobber frivillig.

– Her har vi fått flere nye venner, da alle er så joviale og sosiale. Det er helt rått, sier Viktor.

UNIK KONSERTOPPLEVELSE: Viktor og Johannes nyter på den magiske konsertstemningen under Boy Pablo, som de har gledet seg mest til å se. I bakgrunnen går solen ned over Lofotfjellene. Foto: Kornelia Minsaas

Fortell om reisen deres hit? 

-En vennegjeng fra Arendal hadde fått tak i billetter – og det er ikke enkelt. To av de fikk ikke tid på grunn av sommerjobb, så da grep vi muligheten! Reisen planla vi dagen før, forteller Kristoffer.

-Pakking og planlegging skjedde litt spontant, men slik har egentlig hele turen blitt. Vi lånte tilfeldigvis en studentleilighet i Trondheim og sov i et pilotpendlerhus i Bodø, for å gjøre turen billigere. Ellers har vi stoppet litt her og der, forteller Johannes.

-Vi liker å ta det litt som det kommer! Det eneste vi har fulgt er værmeldingen og veien nordover, legger Viktor til.

BRUKTBIL TIL 3500 KRONER: Bilen Linda har fraktet guttene til Henningsvær hvor resten av vennegjengen fra Arendal ventet. Foto: Kornelia Minsaas.

Opplevelser for livet

Bilferie krever drivstoff, og så langt har guttene brukt omkring 3000 kroner på bensin.

– Vi alle har sommerjobb, og var klar over at reisen kom til å koste litt. Vi prøver likevel å ta smarte valg for å holde utgiftene lave. For ekstra trygghet har vi kjøpt bilforsikring med 14-dager angrefrist, som er en stor trygghet når vi kjører en så gammel bil, forteller Viktor.

– Det hadde sikkert kostet det samme å fly hit, men man får sett så uendelig mye kult på roadtrip, forteller Johannes. På veien har vi blant annet sett verdens største spark og fått med oss Matoma-konsert i Bodø, legger han til.

– Ja, også har vi sett verdens største elg, spist Espaboller og badet på bystranda i Steinkjer! Det var helt magisk i 35 varmegrader, forteller Kristoffer.

Ikke like optimistisk for hjemreisen

Hjemreisen vil nok føles litt lengre, da vi har det så utrolig kjekt her i nord. Vi håper Linda holder ut hele veien hjem, og krysser fingrene! Så lenge Kløcker rekker sommerjobben på Hove Canvas på lørdag, er vi fornøyde, forteller guttene og ler.

Les også