KJØPEMANI: – Jeg klarer alltid å finne en grunn til å bruke penger, sier TV-profil, Johanna Grønneberg Mesa (39). Slik påvirket shoppemanien både ekteskapet og bryllupsreisen. Foto: TV 3.

Hva partneren din bruker penger på kan fort bli roten til irritasjon. Det kommer frem i neste episode av «I lomma på Silje», der eks-programleder og tidligere deltager i «Farmen kjendis», Johanna Grønneberg Mesa, er neste kjendis ut i ilden.

«Kom, jeg har nemlig et hemmelig skap, fordi Vince legger seg så fryktelig opp i ting. Ikke si det til han!» sier Johanna til programleder og forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, i episoden.

Vince og Johanna møttes for første gang i Hollywood når Johanna jobbet som programleder for MTV og Vince var en av artistene. 

Hun lyver nesten alltid om prisen

I det «hemmelige» klesskapet gjemmer Johanna designervesker og sko, og ifølge henne selv koster ingenting over 3.000 kroner. Sandmæl finner fort ut av at Johanna både er en notorisk impulsshopper og at hun nesten alltid lyver om prisen.

Se «I lomma på Silje»her

SILJE FLYTTER INN: Johanna bor i Los Angelsen, USA, sammen med ektemannen Vince og datteren Savannah (6). Her får Johanna besøk av Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB og programleder «I lomma på Silje». Foto TV 3.

– Jeg vet at Vince irriterer seg

En av fire nordmenn sier at de irriterer seg over partneren sin ofte eller av og til. Og det  det fleste irriterer seg over er unødvendig pengebruk, viser undersøkelse gjennomført av Ipsos for DNB.

Det morsomme er at jeg faktisk også irriterer meg over Vince sitt pengebruk

Dette er også tilfellet for Johanna og ektemannen, Vince.

– Ja, jeg vet at Vince irriterer seg over mine impulskjøp, sier Johanna og ler. Det er ikke alltid de er så dyre, men jeg klarer liksom alltid å bruke penger. Vince irriterer seg over at jeg kjøper mye som ikke trengs. Vi diskuterer mye rundt hva som er nødvendig og ikke, sier Johanna.

I denne appen kan du spare hver gang du bruker penger 

Johanna forteller at det ikke bare er ektemannen som irriterer seg over henne. Det går begge veier.

– Det morsomme er at jeg faktisk også irriterer meg over Vince sitt pengebruk. Han bruker jo nesten aldri penger, men jeg tror ikke jeg klarer å rettferdiggjøre det han bruker penger på. Jeg er bare veldig god til å rettferdiggjøre mine egne kjøp, forteller hun.

Les også: Dette sløste Niklas 230.000 kroner på

I DET HEMMELIGE SKAPET: I klesskapet som Johanna skjuler for ektemannen Vince finner programleder Sandmæl dyre designervesker, sko og klær. Foto: TV 3.

Skulle bare vaske bilen

Ikke bare har Johanna svart belte i shopping, hun er også glad i å pynte på sannheten når det gjelder pris eller hva hun har kjøpt. Dette er ikke Johanna alene om. I undersøkelsen kommer det frem at tre av ti sier at de lyver til partneren om prisen på ting de har kjøpt.

Jeg kjøpte blant annet en søppelbøtte til bilen

– Noen ganger så later jeg som at alt er kjøpt for lenge siden. Hvis Vince spør hva det koster så sier jeg alltid samme sum; en cirkasum som ikke er for stor til at han blir sur, men stor nok til at han tror på det, forteller Johanna.

Det er særlig en hendelse som illustrerer pengekonflikten mellom ekteparet, forteller Johanna. Vince hadde skaffet henne en kupong på gratis bilvask, med alt inkludert. Det gikk ikke helt som planlagt.

– Jeg skulle dra dit og ikke bruke en krone, men så endte jeg opp med å bruke mer penger enn jeg noen gang har gjort. Jeg ville ha en annen type vask, også ville jeg legge til sånn innsmøring eller hva det er, også var det noen andre ekstra greier. Og mens jeg stod der og ventet på at de skulle vaske bilen så klarte jeg å shoppe i bilvask-kiosken. Jeg kjøpte blant annet en søppelbøtte til bilen, forteller Johanna.

Hun ler høyt og virker som at hun tenker over hvor absurd det hele høres ut.

Johanna har en drøm

Grunnen til at Johanna ønsket å gjøre noe med pengebruken, og få hjelp av Sandmæl, er fordi hun ønsker å dra på bryllupsreise.

Vi nå vært gift i 10 år uten å ha vært på bryllupsreise

– Vi skulle dra til Hawaii fordi Vince er derfra, og planen var å gjøre dette med oppsparte penger. Men, siden jeg ikke klarer å spare har vi nå vært gift i 10 år uten å ha vært på bryllupsreise, forteller Johanna.

SPARE: Her hjelper programleder, Silje Sandmæl, Johanna med å sette opp sparemål i appen Spare. – I appen kan hun opprette fast sparing og følge med på at pengene vokser mens hun ser på bildet av Hawaii. Det hjelper å visualisere sparingen, sier Sandmæl. Foto: TV 3.

Klarer programleder Sandmæl å få Johanna til å spare? Se episoden tirsdag, 26.februar, kl. 21:30 på TV 3 eller på Viafree

Les også