Hvorfor få arbeidsgiver til å velge akkurat deg? Her er rekrutteringsekspertens liste over «do’s and don’ts» på jobbintervju.

Begynner du å kaldsvette litt ved tanken om å sitte overfor noen som skal grille deg med masse spørsmål? Da er du nok ikke alene!

Ikke la intervjuet bli en stor skrytefest

– Å dra på jobbintervju kan føles skremmende for mange. Men, det er visse øvelser du kan gjøre før intervjuet som kan hjelpe deg med å senke skuldrene og gjøre deg bedre rustet til å kunne besvare spørsmålet om hvorfor du er rette kandidat for jobben, sier Glenn Menkin, rekrutteringsekspert i DNB.

– Bruk tid på å reflektere rundt dine styrker og finne eksempler som bevis. Og for all del ikke la intervjuet bli en stor skrytefest, sier Menkin.

Finn ut av hva som er dine sterke sider, ta karriereveilederen her. 

Den som intervjuer leter ikke bare etter noen som har kompetansen, men også en god kollega

Menkin har intervjuet hundrevis av kandidater i sin karriere. Her er hans tips til hvordan du skal forberede deg og hva du bør gjøre og ikke gjøre under selve intervjuet. 

Smil og by på deg selv

Å være på intervju er litt som å være på første date, det blir nok ikke noen nummer to hvis du ikke byr litt på seg selv. Prøv å oppnå kontakt med den som intervjuer deg – det er lov å smile og ha godt humør. Den som intervjuer leter ikke bare etter noen som har kompetansen, men også en god kollega.

Jobbintervjuet er mer en samtale enn en eksamen

Husk hvorfor du er der, og fokuser på spørsmålene du får og svar på dem så godt og konkret du kan. Intervjuet handler om å forklare hvordan du har kommet dit du er, og hvorfor du vil passe inn i den nye stillingen.

ØVELSE GJØR MESTER: – Få venner til å stille deg spørsmål eller film deg selv mens du svarer på spørsmål, sier rekrutteringssjef i DNB, Glenn Menkin. Foto: Stig B. Fiksdal

Forbered deg godt

Å ta et jobbintervju litt sånn på sparket er sjeldent heldig. Derfor bør du forberede deg godt på forhånd. Måten du kan gjøre dette på er ved å få venner til å stille deg spørsmål eller film deg selv mens du svarer på spørsmål. På den måten setter du i gang tankeprosessen slik at du til slutt sitter igjen med noen gode svar du er fornøyd med. Ved å bli vant til å svare på spørsmål får du også øvd deg på å beholde roen slik at du blir mer komfortabel under intervjuet.

Ikke snakk etter et manus

Husk at å forberede seg til et jobbintervju handler ikke nødvendigvis om å memorere svarene på spørsmål du tror kommer. Da kan man fort bli vippet av pinnen dersom du får et annet og overraskende spørsmål.

Gjør research

Les deg godt opp både på selskapet og på stillingen du søker på. Bruk andre kilder enn bare bedriftens nettside for å lese deg opp. Ofte er man i en intervjuprosess med flere arbeidsgivere og da kan det felle deg hvis du tenker at du kan si det samme til alle.

Arbeidsgiver er gjerne opptatt av at du kjenner godt til virksomheten og har et brennende ønske om å jobbe akkurat hos dem.

Ikke bruk samme «sjekkereplikk» til alle

I tillegg kan det være lurt å finne ut mer om personen som skal ansette deg. LinkedIn er et godt verktøy for å finne ut mer om din kommende sjef og dine kommende kolleger. Dette vil kanskje hjelpe deg med å finne noe du har til felles med intervjueren som også er relevant for jobben eller bedriften.

Lyst til å jobbe hos oss? Her finner du ledige stillinger i DNB. 

Finn styrkene dine

Arbeidsgiveren forventer at du kjenner deg selv godt nok til å fortelle dem om personligheten din, styrker og svakheter, kompetansen din og hvordan du ville reagert i forskjellige situasjoner. Dette er opp til deg å formidle, og dermed kan det være en god idé å tenke godt gjennom dette.

Her finnes det hjelpemidler som DNB sin karriereveileder, som hjelper deg med å reflektere og sette ord på dine styrker.

Hvem er du, hva kan du og hvordan er du som kollega?

Ha særlig fokus på å formidle den kompetansen, styrken og de sidene ved personligheten din som er relevante for akkurat denne stillingen.

Les også: Slik imponerte Markus med en fargerik CV. – Tok et år på rocke-skole i Kina. 

Bruk eksempler

Hold deg unna selvskryt, bruk heller eksempler som underbygger din erfaring og kompetanse. Fortell om utfordringer du har møtt, og hvordan du taklet dem. Hvis det er jobbrelevant så fortell hva som engasjerer deg. Du vil tilbringe mange timer på jobb og engasjement er etterspurt fordi det er smittsomt.

I stedet for å si at du er kreativ og perfekt for jobben, bør du heller illustrere dette gjennom eksempler og erfaringer

Ydmykhet er som regel en kvalitet som settes pris på, spesielt i Norge. Ikke vær redd for å fortelle om en feil du har gjort, så lenge du rettet den opp og lærte noe av det.

Er spørsmålet av analytisk karakter er det heller ingenting i veien med å tenke litt høyt på veien mot svaret

Ta deg tid til å svare

Noen av spørsmålene du får kan være vanskelige, og krever noen sekunders tenkepause. Ta deg den tiden – det er mye bedre enn å stotre ut et dårlig svar. Er spørsmålet av analytisk karakter er det heller ingenting i veien med å tenke litt høyt på veien mot svaret. Da kan arbeidsgiveren få et inntrykk av hvordan du resonnerer.

Still relevante spørsmål

Ofte avsluttes intervjuet med at du blir spurt om du har noen spørsmål. Her er det dumt å si nei, fordi det kan oppfattes som at du ikke er så nysgjerrig eller har så stor interesse for jobben. Her kan det være lurt å tenke ut noen spørsmål på forhånd. Kanskje dukket det opp noe du lurte på mens du gjorde research av bedriften og stillingen. Prøv å stille spørsmål som er relevante.

Hvis mulig kan du teste ut selskapets produkter og tjenester på forhånd og fortelle om egne erfaringer.

Les også