norgesferie

LETT Å GLEMME: Mange tenker at reiseforsikring ikke er like viktig på norgesferie som i utlandet, men det stemmer ikke. Foto: NTB scanpix

Fire av ti nordmenn skal på påskeferie i år. Blant disse skal 1 av 3 på hytteferie i Norge og 1 av 5 skal utenlands*. Om du skal ha norgesferie eller reiser utenlands er det viktig å huske reiseforsikring.

Mange tror det ikke er så viktig

Uansett om du skal til sydlige land eller på skitur i den norske fjellheimen, er det viktig å huske reiseforsikring. Det er det mange som glemmer, i følge skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

– Mange tenker at reiseforsikring ikke er like viktig på norgesferie som i utlandet, men det stemmer ikke. I et land som har så mye vær og vind som Norge er det mye som kan gå galt, og da er det lurt å være forberedt, sier Nielsen.

Ta hensyn til vind og vær

Vær særlig aktsom når du beveger deg i områder utenfor preparerte løyper.

Skadesjefen forteller også at off piste-kjøring, topp-turer, randonnée og kiting har blitt populært de siste årene. Både Basis-forsikring og Best-forsikring dekker disse aktivitetene.

– Vær særlig aktsom når du beveger deg i områder utenfor preparerte løyper. Ta hensyn til vind og vær, skredvarsler og pass på å pakke sekken med nødvendig utstyr, sier Nielsen.

Det er også viktig å sikre tyveri av dyrt sportsutstyr. Pass godt på dyrt sportsutstyr for eksempel utenfor varmestuer i bakken og på afterski. Og, har du takboks på bilen, husk alltid å låse boksen.

– Reiseforsikringen dekker også ulykkesskade hvis uhellet er ute, slik som påkjørsel i slalombakken og ulykke i akebakken, avslutter Nielsen.

norgesferie
HUSK REISEFORSIKRING: – Mange tenker at reiseforsikring ikke er like viktig på norgesferie som i utlandet, men det stemmer ikke, sier skadeforebygger Therese Nielsen. Foto: Fremtind

DNBs reiseforsikring dekker blant annet:

  • Reiser med varighet inntil 90 dager, også dagsreiser
  • Ubegrenset egenandelsdekning ved kaskoskade eller tyveri av leiebil når du er på feriereise
  • Ubegrenset dekning for ekstrautgifter til billetter for innhenting av planlagt reiserute
  • Avbestilling og forsinkelser
  • Medisinsk behandling på reise, og hjemtransport
  • Forsinket, tapt eller skadet bagasje
  • Kjøpsforsikring på gjenstander du kjøper på reisekningsgaranti

Reiseforsikringen til DNB har også dekningsgaranti for alle Best-forsikringene. Det betyr at ingen forsikringsselskaper i Norge gir deg bedre dekninger på dine individuelle forsikringer enn oss. Så finner du et annet forsikringsselskap som dekker noen annet eller mer enn oss, dekker vi det også.

* Markedsundersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til DNB og SpareBank 1.

DNB har beste reiseforsikring

Visste du at du må ha egen reiseforsikring når du fyller 20 år?

En god reiseforsikring dekker mer enn du tror

Les også