JULEFERIE I UTLANDET: – En god reiseforsikring dekker lege og sykehusutgifter. Det kan fort koste deg flere hundre tusen kroner å få syketransport hjem til Norge dersom du ikke har reiseforsikring, forteller Anne Hoff, produktsjef for reiseforsikring i DNB. Foto: NTB Scanpix

Reiselysten er stor blant nordmenn, også i julen. Så mange som syv prosent* av oss planlegger å reise til utlandet på juleferie. En reiseforsikring vil hjelpe deg dersom du blir utsatt for en ulykke eller sykdom.

– Mange velger å reise på ferie utenlands i år fordi julen er lagt gunstig til med mange sammenhengende fridager. I tillegg er det mange som ønsker å reise til en av de europeiske storbyene for å feire nyttårsaften, forteller Anne Hoff, produktsjef for reiseforsikring i DNB.

Hjemtransport kan koste hundretusenvis av kroner

Anne Hoff mener det er veldig viktig at alle som er på reise også har reiseforsikring, enten det er dagsturer eller lengre reiser.

– Spesielt er det viktig å tenke på de store alvorlige hendelsene du kan bli rammet av, som akutt sykdom eller ulykkesskade. Da er det trygt å vite at du har en god reiseforsikring som dekker lege og sykehusutgifter. Det kan fort koste deg flere hundre tusen kroner å få syketransport hjem til Norge dersom du ikke har reiseforsikring, forteller Hoff.

Klikk her for å kjøpe reiseforsikring fra DNB

Dekker tyveri av gaver

Kanariøyene og Thailand er en kjente og populære julefavoritter. Byer som København, Berlin, Praha og London er kjent for sine store julemarkeder og mange velger å reise hit for julegaveshopping. Av de mer eksotiske stedene er Sri Lanka og Sør-Afrika populære reisemål .

– En reiseforsikring dekker tap av din bagasje, hvis du er så uheldig å bli frastjålet bagasjen. Med Reise Best-forsikringen har du i tillegg en kjøpsforsikring som dekker tilfeldig fysisk skade på gjenstander du har kjøpt (til privat bruk) på reise. Forsikringen gjelder inntil 60 dager etter kjøpstidspunktet eller til gjenstanden er kommet frem til sitt endelige bestemmelsessted dersom dette inntreffer tidligere. Reiseforsikringen dekker inntil 10.000 kroner per skadetilfelle, forteller Hoff.

Dersom du blir frastjålet gaver som du har kjøpt på reisen, dekker også Reise Best dette med inntil 40.000 kroner. Husk at du alltid må holde nøye tilsyn med og passe godt på alle shoppingposer og eiendeler.

Sjekk UDs reiseråd og registrer din reise

Det norske utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn som planlegger å reise utenlands å alltid sjekke deres reiseråd. Sjekk alltid det norske utenriksdepartementets (UD) reiseråd for det landet du skal besøke.

– I tillegg har UD lansert tilbud til reisende om å registrere kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet, på Reiseregistrering.no. Dersom det skjer en alvorlig hendelse, har Utenriksdepartementet mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post. I tillegg er dette en nyttig informasjonskanal for pårørende her hjemme hvis du skulle bli utsatt for en hendelse i utlandet, sier Hoff.

Misoppfatter hva Europeisk helsetrygdkort dekker

Skal du reise i Europa er det viktig å ta med Europeisk helsetrygdkort, men vær klar over at Europeisk helsetrygdkort ikke dekker hjemreise.

– Mange tror dessverre at de er godt nok dekket av Europeisk helsetrygdkort på tur i Europa. Men, norske turister oppsøker ofte private leger og private sykehus og der gjelder ikke helsetrygdkortet. Mange tenker ikke over at det offentlige ikke dekker medisinsk hjemtransport, sier Hoff.

juleferie
AKUTT SYKDOM OG SKADE: – Spesielt er det viktig å tenke på de store alvorlige hendelsene du kan bli rammet av, som akutt sykdom eller ulykkesskade, sier Anne Hoff, DNB. Foto: Ellen Dokk Holm

*DNBs juleundersøkelse 2018 er gjennomført av Ipsos MMI.

Dette er vinterens reisetrender

Visste du at du må ha din egen reiseforsikring når du har fylt 20 år?

DNBs reiseforsikring er «best i test» fem år på rad

Les også