Vinterferien er en gyllen anledning til å tilbringe tid med nære og kjære. Her er tips til hyggelig aktiviteter, som ikke koster skjorta. 

Én av fem nordmenn skal ta vinterferie i år, viser undersøkelse gjennomført av Opinionen for Virke. Av disse skal nært to av ti tilbringe ferien hjemme.

–  Man trenger ikke å reise noe sted for å skape gode minner. Bruk vinterferien til å gjøre de tingene som dere ikke får tid til i hverdagen. Dere kan for eksempel ta en skitur i marka, arrangere spillkveld eller hjemmekino, sier forbrukerøkonom i DNB Silje Sandmæl.

Sandmæl har følgende tips til vintermoro for hele familien. 

Ut i det fri

– Skøyter, aking og ski er morsomme aktiviteter for hele familien. Sjekk værmeldingen og planlegg hva dere skal gjøre. Hvis det er dårlig skiføre kan det fortsatt være fin skøyteis.

– Lag gjerne litt ekstra opplegg med bål og lunsj i det fri. Dere kan for eksempel lage pinnebrød og grille pølser.

– Barn vokser fort ut av utstyr, så hvis fjorårets skøyter eller ski ikke passer finnes det alternativer til å kjøpe nytt. Dere kan for eksempel låne av venner og kjente, eller sjekke ut om dere kan kjøpe brukt på Finn.no. Et annet tips er å sjekke grupper på Facebook der folk bytter eller selger utstyr i nærheten av der du bor.

Hjemme hos Silje: – En av mine vinterferie-favoritter er å samle familien til hjemmekino under dyner og pledd i sofaen, sier forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl. Fot: Stig B. Fiksdal

Kultur for hele familien

– Er det dårlig vær har de fleste større byer ulike kulturtilbud som kan være spennende å sjekke ut. Mange museer har utstillinger eller aktiviteter som passer perfekt for barn. En tur til det lokale biblioteket kan også være en hyggelig aktivitet. Her kan dere låne bøker, filmer og lydbøker.

Kos i heimen

– Det er mye man kan finne på i sitt eget hjem. Dere kan arrangere spillkveld med brettspill og snacks, eller lage en Kahoot. Det er gøy med litt konkurranse.

– En annen ting jeg synes er veldig hyggelig er å samle hele familien til en kveld med hjemmekino. Popp popcorn og sett frem snacks, også krøller man seg sammen i sofaen med dyner eller pledd. Snurr film!

Bruk Facebook

– Visste du at du kan søke opp arrangementer i nærheten av deg på Faceook? De fleste som lager et åpent arrangement bruker Facebook for å få folks oppmerksomhet og interesse. For å finne ut av hva som skjer i ditt nærområde går du på «Arrangementer» på startsiden din på Facebook, og deretter «Oppdag arrangementer i nærheten av deg».

Arranger bakeverksted

– Baking er en fin aktivitet for både store og små. Finn frem kokeboken og bli enige om hva dere skal lage. Det kan for eksempel være kanelboller, sjokoladekake eller kjeks. Kanskje kan dere invitere noen gjester som får smake på det dere har laget?

Unge dropper boligsparing: – Vi må gi barna våre et dytt

 

 

Les også