REISELYSTEN: Bangkok topper Momondo sin liste over hvor nordmenn søker seg til i vinter. På tredjeplass følger en annen asiater: Manila i Filippinene. Foto: Pexels

– Asia er perfekt for billig strandliv, men også storbyer som London og Roma er fine vinterdestinasjoner, ifølge reiseblogger. Her er stedene vi ønsker å besøke i vinter – og prisene for å komme seg dit.

Drømmer du om sol og varme eller en storbyferie i vinter? Da er du nok ikke alene. Grunnleggeren av den populære reisebloggen «Reiselykke», Mette Solberg Fjeldheim, har allerede pekt seg ut flere drømmedestinasjoner.

Jeg drømmer om en tur til Costa Rica og Alpene

– Jeg drømmer om en tur til Costa Rica og til Alpene. Jeg ønsker også å reise tilbake til steder jeg har vært, som Seychellene eller eksotiske Sri Lanka. Sistnevnte sted har utrolig mye å by på for alle aldre. Kambodsja er også en favoritt med flotte folk, en utrolig kulturarv og god mat, forteller hun.

FJELLIDYLL: Alpene står på ønskelisten over vinterens destinasjoner for reisebloggeren, Mette Solberg Fjeldheim. Her fra en tidligere alpetur til Mürren i Sveits. Foto: Privat.

Topp ti søkte vinterdestinasjoner*:

For å hjelpe deg ett skritt nærmere din destinasjon i vinter har DNB Nyheter bedt reisesøksiden Momondo om å se på hvor de fleste av oss ønsker å dra, og hva det vil koste å komme seg dit.

Topp søk i 2018 Gjennomsnittlig flypris per person
Bangkok 6018 NOK
London 1132 NOK
Manila 6789 NOK
Las Palmas de Gran Canaria 2913 NOK
Alicante 2326 NOK
Amsterdam 1536 NOK
Paris 1463 NOK
New York 3146 NOK
Manchester 1796 NOK
Gdansk 890,5 NOK

*I tabellen finner du destinasjonene flest har søkt på i perioden mai til september 2018, for reiseperioden 2. oktober 2018–20. mars 2019, for flyavgang fra Norge til resten av verden. Prisene er gjenstand for svingninger og kan endre seg. 

Kom i gang med sparingen: DNB sin spare-app gjør det enklere å nå målene dine

EKSOTISK: Kambodsja, står ikke på Momondo sin liste, men er en hot destinasjon for deg som jakter varme og eksotiske impulser. Her står reisebloggeren utenfor en av de fantastiske tempelruinene i Angkor Wat. Foto: Privat.

Storby eller strand?

Av storbyene på Momondo sin liste peker reisebloggeren ut særlig tre av stedene som sine favoritter.

– London, New York og Bangkok er storbyer som har noe for enhver. I London er det sjeldent veldig kaldt om vinteren, og det er en by jeg aldri blir lei. Det er så mange ulike bydeler man kan utforske, utstillinger man kan se og nye spennende restauranter som dukker opp. En by som ikke står på listen og som er midt i blinken om vinteren, er Roma, sier hun.

London er en by jeg aldri blir lei av

For å oppleve sol og varme i vinter må du gjerne bruke endel mer på å komme deg dit.  Å fly til årets favoritt Bangkok, eller tredjemann på listen, Manila i Filippinene, koster deg over 6.000 kroner, men på den andre siden har gjerne disse landene et lavere prisnivå.

– Bangkok er jo en populær by å stoppe innom på vei til eller fra strandliv i Thailand, eller andre deler av Asia. Her er det mye god mat, toppetasjebarer med utsikt over byen og mange muligheter for overnatting i flere prisklasser, sier reisebloggeren.

RIDETUR: Færøyene er en øygruppe som ligger nord for Skottland. Her er reisebloggeren på ridetur i de vakre omgivelsene. Foto: Privat.

Reisebloggerens tips til en billigere ferie

  • Reise utenfor høysesong, da kan du få langt mer for pengene.
  • Kjøp City Card, da kan du få gode rabatter eller gratis adgang til offentlig transport og museum.
  • Benytt offentlig transport mest mulig.
  • Jakt etter rimelige bosteder. Det kan være penger spart på å leie leilighet eller bo på herberge fremfor hotell.
  • Hold øynene åpne for kampanjer, som for eksempel «bo tre netter, betal for to».
  • Sjekk alltid om det er frokost inkludert før du booker. Hvis ikke er det ofte langt billigere å spise på nabokafeen fremfor hotellets frokostsal.

– Ikke glem verdien av de kortreiste opplevelsene. Dra rundt i nærområdet og utnytte helgene maks med skiturer, hytteturer og byturer. Sjekk programmet i området du bor i, og gjør en kald vinterhelg om til en staycation, avslutter reiseentusiasten.

Les også