Mange synes det er et styr å hele tiden måtte ha med seg bankbrikken for å kunne logge inn i nett- og mobilbanken. I høst har over 100.000 gitt den fingeren.

For i september lanserte DNB appen Finger ID, som lar deg logge inn i mobilbanken ved å bruke fingeravtrykk-leseren på iPhonen. Siden det har 120.000 lastet ned appen, som jevnt over har ligget på topp 40 i App Store.

– Vi gjorde det kundene har bedt oss om lenge – en enkel og sikker innlogging i nettbanken, uten kodebrikke. Man slipper også å skrive inn fødsels- og personnummer og passord. Enklere enn dette blir det sannsynligvis ikke å gå i banken, sier personmarkedssjef i DNB, Trond Bentestuen.

Det er i første omgang kunder som har iPhone 5S eller iPhone 6/6+ som kan logge seg på mobil- og nettbanken med fingeravtrykk, men det vil etter hvert bli mulig fra de fleste nye mobiltelefoner.

Finger_ID_4liten

Last ned «DNB FingerID» i Appstore.

Enklere for blinde

DNB samarbeider med Blindeforbundet om universell utforming, og fingeravtrykkpålogging til mobilbanken er blitt brukertestet av blinde kunder. Testene har gitt gode indikasjoner på at løsningen er et stort fremskritt.

– Mobilbanken har lenge vært foretrukket av mange blinde og svaksynte fordi mobiltelefoner er utstyrt med innebygget talefunksjon og skjermleser, og den blir enda enklere å bruke når de nå kan logge seg på med fingeravtrykk, opplyser Bentestuen.

 

– Banktjenester på mobil er fremtiden. De fleste som prøver mobilbanken opplever den som mer brukervennlig enn nettbanken. Vi har allerede langt flere kundebesøk i mobilbanken enn i nettbanken. Nå har mobilbanken rundt 14 millioner besøk i måneden, fremholder han.

Ifølge Norsk Gallup har nå åtte av ti nordmenn over 12 år en smarttelefon. De fleste har den med seg overalt. Seks av ti sjekker mobilen hver time. Fem av ti utfører banktjenester med den. Denne andelen forventes å øke fort.

Les også