snus til safari

Reklamemannen Espen Düring er et levende bevis på at et godt sparemål og riktig motivasjon, kan ta deg dit du vil. Trebarnsfaren fra Oslo forvandlet snus til safari på fem år.

Sparingen gikk så bra at det var flere som fikk feriedrømmen oppfylt.

I 2012 gjorde Espen alvor av noe han hadde tenkt på en god stund. Han sluttet å snuse. Og alle som har kvittet seg med en last, vet at det ikke er det enkleste man kan gjøre.

– Etter å ha snust mye i mange år, skjønte jeg at jeg trengte en sterk motivasjon for å klare å slutte, forteller Espen.

Last ned Spare og opprett ditt sparemål i dag.

Snus til safari: En plan med tre ingredienser

Det neste han gjorde var å legge med en plan med tre viktige ingredienser.

– Først laget jeg en sparekonto som jeg døpte «Fra Snus til Safari.» Med et litt hårete mål for sparingen ble det lettere å se for seg at alle snusboksene jeg ikke kjøpte, faktisk kunne bli til noe helt konkret og veldig fint.

Små drypp av sparing hver måned i fem år, blir plutselig til et ganske bra feriebudsjett

Det andre Espen gjorde var å fortelle familie, venner og kolleger at han hadde sluttet – og hva målet var.

– At andre visste at jeg hadde sluttet, var selvfølgelig forpliktende i seg selv. I tillegg var det også en sterk motivasjon å få støtte fra andre på at målet med det hele var gull verdt.

Det tredje var selve turen.

– Små drypp av sparing hver måned i fem år, blir plutselig til et ganske bra feriebudsjett. Sommeren 2017 tok jeg med barna mine Lea (14), Dina (17) og Balder (19) og dro på eventyr til Masaymara i Kenya og Seychellene

Og det beste minnet fra turen?

– Det hender at løveflokker markerer terreng hvis de føler at territoriet deres er truet av andre flokker. Det er ingen selvfølge å få oppleve dette, men vi satt altså i safari-jeepen med 12 løver rundt oss i terrenget da de startet å markere. Brølene og brummingen fra en hel løveflokk er nesten surrealistisk. Jeg vil ikke kalle det skrekkblandet fryd, men heller skrekk og beundring. Det er et minne for livet – for oss alle.

Etter fem dager med innholdsrik safari dro familien videre til Seychellene. Seks dager i sus og dus på stranden ble en perfekt avslutning på ferien. Alt takket være en sparekonto og viljestyrke.

Sparemålet heter nå «Fra Snus til Kenguru»

Så hva gjør en tidligere snuser, når Snus har blitt Safari og hverdagene i Norge virker litt mindre eksotisk enn feriedager Kenya?

– Nytt sparemål! sier Espen kjapt.

– Eller kall det et prosjekt. Nå er sparekontoen døpt om og planen er klar: Sparemålet heter nå «Fra Snus til Kenguru». Jeg er motivert, barna er klare og du kan jo selv gjette hvor turen skal gå, avslutter Espen med et smil.

Nå som safari er krysset av på lista har sparemålet skiftet navn til «Fra Snus til Kenguru» og det er flere enn Espen som gleder seg til turen.

Last ned Spare og opprett ditt sparemål i dag.

 

Les også