DET ER LOV Å DRØMME: Å eie en feriebolig i Spania er den store drømmen for mange nordmenn. Foto: NTB Scanpix

Svein Erik Lampe er DNBs mann i Marbella og hjelper nordmenn med å oppnå det som er den store drømmen for mange av oss: Feriebolig i Spania.

Men det er ikke bare enkelt å kjøpe en feriebolig i Spania, og det er mange potensielle feller. Heldigvis får kundene nyttige tips og gode råd av Svein Erik, som jobber for å gi kundene et låneprodukt som er enkelt å forstå, og så «norsk» som mulig, slik at kundene kan føle seg trygge gjennom hele prosessen.

feriebolig i spania
ENESTE ANSATT: – Men det blir ikke ensomme dager på jobb. Utstrakt kundekontakt, samt et flott kontor i et levende miljø hvor det også er meglere og utbyggere, gjør hverdagen sosial nok, forteller den sympatiske finnmarkingen.

Fordel å kjøpe så «norsk» som mulig

Finnmarkingen Svein Erik Lampe fra Alta sier at det er flere fordeler med å finansiere en feriebolig i Spania gjennom DNB Luxembourg, ett av DNBs utekontorer.

– Som eneste norske bank gir vi lån med pant i den aktuelle eiendommen, og vi har rådgivere som hjelper deg trygt gjennom hele prosessen, sier Svein Erik, og lister opp tre grunner til at det er en fordel å kjøpe så «norsk» som mulig i Spania.

  1. «Vi kan gi deg nyttige råd og tips om kjøp og finansiering, vi har et låneprodukt som er lett forståelig og så «norsk» som mulig og vi har ikke minst rådgivere som snakker norsk.»
  2. «Søk finansieringsbevis: Du vet hvor mye du kan kjøpe for når du har finansieringen klar. Da blir det enklere og raskere for megler å finne din drømmebolig i rett prissegment.»
  3. «Det kan være en fordel å ha et finansieringsbevis klart dersom det er flere interessenter på eiendommen, eller det kan være enklere å oppnå lavere pris for å få til et raskt oppgjør.»

Tre feller man må se opp for når det gjelder feriebolig i Spania

For feller er det nok av når det kommer til boligkjøp i Spania. Svein Erik lister opp disse tre punktene som det typisk negative en nordmann kan møte i Spania ved sitt første kjøp av feriebolig.

  • Byråkrati og papirmølle
  • Heftelser og mangler ved eiendommen
  • At prisen er «riktig»

Kontakt DNB i god tid FØR du reserverer en eiendom. Du trenger vår ekspertise. Eiendomskjøp er ikke som i Norge! oppfordrer Spania-eksperten.

Hvorfor pant i ferieboligen er viktig

Vi har skjønt det sånn at dere låner ut til nordmenn med pant i den lokale eiendommen. Hvorfor er dette viktig, Svein Erik?

– For de som skal låne penger til feriebolig i Spania er det flere momenter som gjør det attraktivt å låne med pant i den aktuelle ferieboligen:

  • Redusere valutarisikoen ved å låne i den samme valutaen som eksisterer i det landet hvor eiendommen er lokalisert.
  • Beholde fleksibiliteten i forhold til å pantsette eiendom hjemme

For å redusere valutarisikoen er altså viktig for mange nordmenn, forteller feriebolig-eksperten. 

– Ved å låne i euro, samtidig som du kjøper eiendom i euro, reduserer du mye av valutarisikoen. Prisen på euro beveger seg opp og ned hele tiden i forhold til norske kroner, og kan gi store utslag begge veier på den forholdsmessige verdien av eiendommen kontra et lån i norske kroner.

Lyst på en prat? Slik kontakter du Svein Erik på hans kontor i Marbella: mobil +34 626 979 223 eller svein.erik.lampe@dnbgroup.lu

feriebolig i spania
DNBS KONTOR I MARBELLA: Her får du kjøpt drømmeboligen på «norsk» vis.

Les også