LITT OPPMERKSOMHET: Ofte skal det ikke mye til for å gjøre en far glad. Foto: NTB Scanpix

På søndag 11. november er det tid for å gjøre litt ekstra stas på alle flotte fedre der ute. Men, dette trenger ikke å koste skjorta.

Farsdag bør handle om å gjøre noe hyggelig sammen, mener Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Gi kvalitetstid i gave

– Tid er gjerne en mangelvare for han som har det meste. Derfor mener jeg farsdag bør handle om å gjøre noe hyggelig sammen, og gi en liten ekstra oppmerksomhet. Hva man skal finne på kommer an på om det gjelder far til dine barn eller om det er din egen far, sier hun.

Har du små barn? Boligsparing eller fondssparing er gaven som vil gi mye glede i fremtiden

SKAP MINNER: – Min og barnas favoritt til farsdag er å planlegge en hyggelig aktivitet vi kan gjøre sammen, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB og trebarnsmor. Foto: Thomas Stefan Strzelecki.

Fem gavetips til farsdag

Forbrukerøkonomen har følgende tips til gaver og oppmerksomhet som både er billig og treffer hjertet:

Far til dine barna: 

Morgenstund har gull i munn

– Stå opp før far og vekk han med en kaffekopp og hans favoritt lesestoff, som et magasin eller avis. Mens han får kose seg med lesestoff på sengen, setter dere i gang med å stelle i stand til frokost. Dere kan for eksempel bake noe eller lage en skikkelig «Cowboyfrokost» med bønner, egg, bacon og pølser.

Pappaverksted

– Server frokost og hjemmelagde gaver på sengen. Arranger et lite verksted sammen med barna der dere lager kort, maler, tegner eller lager noe annet fint til far. Mens dere har verksted kan far få en frikveld til å gjøre det han ønsker.

Minnebok 

– Finn frem bilder fra ferier, bursdager og andre hyggestunder og lim inn i en bok. Ved siden av hvert bilde skriver dere noen ord om hva som skjedde den dagen.

Gi en opplevelse eller hyggestund

– Noe far sikkert setter pris på er om dere planlegger å gjøre noe hyggelig sammen på dagen. Det kan være en tur i marka med bål og pølser eller å lage hjemmekino med snacks i stua. Velg noe du vet han liker å gjøre.

Din egen far:

– En hyggelig opplevelse kan være en gave som gir et minne for livet. Å gi opplevelser, i stedet for ting, er den perfekte gaven til han som har det meste. Det kan være en fjelltur, spille paintball, prøvekjøring av en kul bil eller lignende. Hva dere skal gjøre bør henge sammen med hvilke interesser faren din har.

Les også