En god reiseforsikring er en nødvendighet når du drar på ferie, men det kan også være lurt å være dekket resten av året. Som for eksempel hvis du skulle blitt frastjålet favorittskjerfet ditt på en fest. 

– Visste du at en god reiseforsikring gir deg dekning helt fra du går ut av døra hjemme, samt i en rekke situasjoner i hverdagen? En reiseforsikring kan til og med dekke ulykker i hjemme, sier produktansvarlig i DNB Skadeforsikring, Anne Hoff.

Disse går i forsikringsfella

I DNB kan du velge mellom Reiseforsikring Basis eller Reiseforsikring Best. Reise Best er en komplett reiseforsikring som gir ekstra trygghet på alle typer reiser, korte dagsturer og reiser inntil 90 dager.

Du er i praksis forsikret bare du skal en tur i butikken eller lufte hunden rundt hjørnet.

En god reiseforsikring handler om mye mer enn ferie

– Med en Best vil du alltid få de beste dekningene hvis uhellet først er ute, og Best har heller ikke egenandel. Men du får i tillegg gode tilleggsdekninger som folk oftest ikke er klar over finnes, sier Hoff.

Hun mener folk flest ikke er klar over fordelene med å tegne en god reiseforsikring fremfor en basisdekning.

Du er i praksis forsikret bare du skal en tur i butikken eller lufte hunden rundt hjørnet

 

– Det lønner seg å betale litt ekstra for å få en god reiseforsikring.  Hvis du får en skadesak eller får bruk for forsikringen vil det raskt dekke inn den ekstra kostnaden. I tillegg vil den gi deg dekninger både i hverdagen og på feire som basisdekningen ikke dekker, sier Hoff.

Hvis du får en skadesak eller får bruk for forsikringen vil det raskt dekke inn den ekstra kostnaden

 

Dekker uhell inne og ute

Her er eksempler på ulike hendelser som ikke er typiske reiseskader og hvor kunder har fått dekket tap/skade fordi de har Reiseforsikring Best:

• Reisegods tyveri: Dekker deg hvis du blir utsatt for tyveri eller ran utenfor hjemmet. F.eks. hvis du er på en større privat fest eller arrangement og henger fra deg yttertøyet i gangen. Når du skal hjem har noen stjålet skinnhanskene og skjerfet ditt. Her vil forsikringen kunne dekke tyveriet. Husk at du som sikret har bevisbyrde for tapet og at dokumentasjon fremlegges. Tyveri skal alltid anmeldes.

• Forsinkelse (innhenting av planlagt reiserute): Endres fra kr 75.000 til ubegrenset forsikringssum. Dekker ekstrautgifter til billetter for å komme deg videre. Kunde skal alltid ta kontakt med selskapet for avklaring/kjøp av billetter.

• Ødelagte personlige eiendeler: Kan dekkes ved ytre uforutsett skade. F.eks. en reisende med trillekoffert som skulle passere slusene ved hovedinngangen. Glassdørene slo for tidlig igjen og kofferten kom i klem og ble ødelagt. Kunden fikk kofferten erstattet.

god reiseforsikring
Anne Hoff er ekspert på reiseforsikring i DNB Forsikring

• Ulykkesforsikring (død og medisinsk Invaliditet) dekker deg 24/7: Ikke alle er klar over at den også dekker når kunden befinner seg hjemme. Det er kjent at de fleste ulykker skjer i hjemmet. Andre typiske eksempler er ulykke/påkjørsel under ulike aktiviteter som f.eks. sykkel, ake- og alpinbakken.

• Kjøpsforsikring dekker uforutsett fysisk skade på gjenstander du har kjøpt til privat bruk – og inntil gjenstanden er bragt hjem.

• Egenandelsdekning ved skade på leiebil: Mange benytter seg av leiebil når de er på ferie. Ikke alle er klar over at Reise Best dekker egenandelen med ubegrenset sum ved kaskoskade og tyveri av leiebil i forbindelse med ferieoppholdet. Leiebilfirmaet tar seg godt betalt for tilleggsforsikringer som er ment å dekke egenandelen din, og her vil kunden kunne spare flere tusenlapper ved å slippe å kjøpe denne i tillegg.

Norsk familieøkonomi har for fjerde året på rad kåret DNBs reiseforsikring til best i test. Du får en komplett reiseforsikring som gir deg ekstra trygghet på alle typer reiser inntil 90 dager, helt fra du går ut av døra.

Du får dekningsgaranti på alle våre Best-forsikringer. Det betyr at ingen forsikringsselskaper i Norge gir deg bedre dekninger på dine individuelle forsikringer enn oss. Så finner du et annet forsikringsselskap som dekker noen annet eller mer enn oss, dekker vi det også.

Les mer om reiseforsikring her

DekningReise-forsikring Basis
fra 91,-/mnd.
Reiseforsikring Best (anbefalt)
fra 142,-/mnd
ReisesykeJaJa
Hjemtransport ved sykdomJaJa
ReisegodsJaJa
Reisegods familieJaJa
EnkeltgjenstanderJaJa
Tilkalelse av familieJaJa
Ulykkesforsikring ved død og 100 % medisinsk invalididetJaJa
Ulykkesforsikring barn, dødJaJa
Evakuering ved krig, terror, naturkatastrofeJa

Ja
AvbestillingsforsikringJaJa
ReiseansvarJaJa
Reiser inntil 45 dagers varighetJaJa
Reiser inntil 90 dagers varighet-Ja
Dagsreiser-Ja
Annen tilfeldig fysisk skade på reise-gods-Ja
Kjæledyr/veterinærutgifter-Ja
Ingen egenandel-Ja
Dekningsgaranti-Ja
Egenandelsdekning for leiebil-Ja
Kjøpsforsikring – inntil kr 10.000 per skadetilfelle-Ja
Avbestillingsdekning for hund/ katt på dyrehotell dekkes med inntil kr 2.500 når du avbestiller reisen på grunn av egen alvorlig sykdom-Ja
EgenandelBasisBest
Reisegodskr 500kr 0
Avbestillingkr 500kr 0
Ansvarsskadekr 3000kr 0
Behandlingsutgifter v/ulykkekr 500kr 0

 

Les også