GIRET: Elevene i klasse 9C på Presterød ungdomsskole i Tønsberg ga alt – og vant norgesmesterskapet i pengequiz. FOTO: Privat

Sjekk rådene fra de ferske NM-vinnerne.

– Elevene er i ekstase! Dette er veldig morsomt. Vi meldte oss på for å kunne variere undervisningen. Det føles ikke helt i dagen for en 15-åring å tenke på lån og renter. Så nå er vi litt forkant, sier lærer Anita Gregersen Hansen.

Hun er kontaktlærer for klasse 9C ved Presterød ungdomsskole i Tønsberg, som denne uken gikk helt til topps i konkurransen om å bli landets beste i personlig økonomi. 

Les mer: 58 klasser kjemper om å bli norgesmestere i privatøkonomi

– Dette var veldig gøy, elevene var heltente under finalen. De er vant til å bruke Kahoot i undervisningen, og mange hadde forberedt seg godt. Flere kunne svaret på spørsmålene i quizen før svaralternativene kom opp på skjermen, forteller Hansen.

Klar for EM-finale i Brüssel

Pengequizen og kåringen av landets beste klasse i privatøkonomi, ble initiert av Finans Norge.

Sammen med European Banking Federation (EBF), som arbeider for å sette søkelys på behovet for personlig økonomi, ble et felles opplegg for ungdomsskoleklasser over hele Europa utviklet i forbindelse med European Money Week denne uken.

To av elevene i 9C skal reise til EM-finalen i personlig økonomi, som avholdes i mai. Her vil de møte representanter fra 30 land.

– Hvem det blir som får dra, er ikke bestemt ennå. Vi planlegger et uttak hvor det mest sannsynlig blir en kvalifiseringsrunde i form av ny Kahoot-quiz, som Finans Norge lager. I tillegg må aktuelle elever sender inn en søknad. Elevene skal representere Norge, og det er viktig at vi sender gode kandidater, sier Hansen.

To klasser på pallen

Alle de fem klassene på niende trinn ved Presterød ungdomsskole var påmeldt i konkurransen, og 9C fikk selskap på pallen av klasse 9A. De seilet opp på en tredjeplass. 

Andreplassen var det 10B ved Rygge ungdomsskole i Østfold, som sikret seg.

Elevene unner hverandre pallplasseringene, forklarer Hansen.

– Det har ikke vært noe kniving mellom klassene. Da vi så at 9A fra skolen vår lå på tredjeplass, syntes elevene at det var det veldig gøy, smiler hun.

9C har lært mye om personlig økonomi de siste ukene. Her er noen av deres beste råd. FOTO: Privat

Les også: Søke om ditt første boliglån? Dette ser banken etter

Økonomirapport avdekker store kjønnsforskjeller: – Menn må slippe til kona hjemme

 

Les også