TUR-RETUR FORSIKRING: Uten reiseforsikring kan hjemtransport koste deg flere hundre tusen kroner. Foto: NTB Scanpix

Sommeren er høysesong for lommetyver, matforgiftning og dehydrering. 1 av 10 nordmenn har ikke reiseforsikring og blant unge mellom 18 og 33 år er det så mange 1 av 5 eller 200.000 personer som ikke har reiseforsikring. Et sykehusopphold eller hjemtransport kan fort koste flere hundre tusen kroner. DNB lanserer derfor nå TUR-RETUR Forsikring kun for de dagene du er på tur.

Du får rask medisinsk behandling

– Mange nordmenn reiser utenlands uten reiseforsikring og blant unge er det 1 av 5 som ikke har reiseforsikring. Vi opplever at mange unge ikke forstår hvorfor de skal ha egen reiseforsikring, før de fortvilt ringer forsikringsselskapet. Vårt budskap er enkelt: Du må ha reiseforsikring på tur eller ferie. Mange blir syke på reise og har du forsikring får du rask medisinsk behandling, forteller Anne Hoff, produktsjef for reiseforsikring i DNB.

TUR-RETUR Forsikring

DNB lanserer derfor nå TUR-RETUR Forsikring tilpasset hvor mange dager du skal være på tur. En dag koster 30 kroner for en person, familie koster 80 kroner (inkluderer ektefelle, samboer og hjemmeboende barn frem til fylte 20 år med felles adresse som forsikringstaker). Reiseforsikringen gjelder opptil 15 dager.

Du velger selv antall dager du er borte

– TUR-RETUR Forsikring passer for deg som ønsker en korttidsforsikring. Fleksibelt og enkelt, hvor du selv velger antall dager du er borte, forklarer Hoff.

Hjemtransport koster

Hoff forteller at sykehusopphold eller hjemtransport fort kan koste flere hundre tusen kroner. Mange som reiser til Europa tror at hjemtransport er dekket av Europeisk Helsetrygdkort, men det er ikke tilfellet.

Mer alvorlig er om du må fraktes hjem med ambulansefly

TUR-RETUR Forsikring
AMBULANSEFLY: Hjemtransport kan bli dyrt, sier Anne Hoff, DNB. Foto: DNB

– Brekker du benet må du kanskje ha en hel seterekke på flyet for å komme deg hjem og det kan bety at du må kjøpe tre flybilletter. Mer alvorlig er om du må fraktes hjem med helikopter eller ambulansefly, og må betale det selv dersom du ikke har reiseforsikring, sier Hoff.

TUR-RETUR Forsikring eller helårs reiseforsikring?

Produktsjefen ber folk tenke igjennom hvilket behov de har for reiseforsikring.

En helårs reiseforsikring dekker deg og dine i det du går ut døren hjemmefra. Blir du frastjålet lommeboken når du er ute og handler eller er på stranden er det fint med helårs forsikring.

– Jeg vil anbefale en helårs reiseforsikring til de som reiser to eller flere ganger i året, det vil lønne seg. Deg selv, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn er da til enhver tid dekket, f.eks. på fritidsaktiviteter og sommerskole. TUR-RETUR reiseforsikringen er ment å passe for alle dem som ikke har reiseforsikring, og spesielt de unge som hopper på en Syden-tur, sier Hoff.

Dette bruker nordmenn forsikringen på

Reiseekspertens beste pakketips

Disse nordmennene kommer i trøbbel

Les også