VINNERLAGET ER KÅRET: Her overleverer juryformann Alf B. Otterstad (f.v.) premien til informatikkstudentene Jagat Deep Singh, Sharanan Kulam, Morten Hillbom  og Lars Christian Wiik. Foto: Stig B. Fiksdal

Sharanan, Morten, Lars Christian og Jagat vant DNB Digital Challenge 2019 med en løsning for å fremme innovasjon ved å samle API-er på ett sted.  Alle fire er masterstudenter i informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO).

Kåringen fant sted i DNBs lokaler i Bjørvika i Oslo om ettermiddagen 19. mars.

Juryen brukte lang tid på å bestemme seg for en vinner siden alle fire finalistlagene presenterte gode og spennende løsninger. Les om de andre finalistene her

Ifølge juryformann og konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad, falt valget på laget fra UiO fordi løsningen var riktig for DNB sett i lys av bankens strategiske retning.

-Teknologiutnyttelsen – og tenkningen deres rundt dette – var også god. I tillegg mener vi at løsningen har kommersielt potensial og vil være til stor nytte for brukerne, sa Otterstad.

VINNERNE OG JURYEN: Foran: Informatikkstudentene fra UiO, Lars Christian Wiik, Morten Hillbom, Sharanan Kulam og Jagat Deep Singh. Bak: Jurymedlemmene Kjersti Høklingen, Alf B. Otterstad (juryformann), Magnus Jonsson,  Pål T. Næss, Kjersti Fløgstad og Turid Helene Ødegård. Foto: Stig B. Fiksdal

Gratulerer med seieren!  Hva var bakgrunnen for at dere utviklet akkurat denne løsningen?

– Den er veldig aktuell. Betalingsdirektivet PSD2 trer i kraft nå uansett, så hvorfor ikke omfavne lovverket og åpne opp så mye som mulig på en god måte? spør Lars Christian Wiik på vinnerlaget retorisk.

– Ja, siden alle må åpne opp dataene sine for andre nå så ville vi lage en løsning for å samle alt på ett sted. API-er (grensesnitt som gjør at programmer i ulike bedrifter kan snakke sammen – red. kom.) aggregeres eller samles ofte av bedrifter i lukkede rom. Alt blir bedre når flere kan samarbeide, og DNB har både troverdighet og ressurser til å starte noe slikt, mener Jagat.

Hensikten deres er å hjelpe bedrifter å navigere i jungelen av API-er og dermed bidra til økt innovasjon, noe som igjen vil være et godt bidrag til samfunnsutviklingen.

Hvordan var det å være med i konkurransen?

– Vi har vært med på flere hackathons, og dette er noe av det bedre og mest profesjonelle vi har vært med på. Vi har fått mye god mat her, og det har vært morsomt, sier Morten. De tre andre er enige.

Premien er 100.000 kroner og summer internship i DNB

Alle fire vil vurdere tilbudet om internship. De avslørte ingen andre konkrete planer for sommeren bortsett fra at de skulle skrive ferdig og levere masteroppgaven.

Pengepremien vet de ikke hvordan de skal bruke ennå, men å bruke dem på mat, eller å sette dem i DNBs teknologifond, var blant forslagene.

Årets vinner ble kåret av følgende jury:

Alf B. Otterstad, konserndirektør for IT i DNB (juryformann)

Turid Helene Ødegård, leder for Digital forretningsutvikling i Personmarked i DNB

Kjersti Høklingen, leder for forretningsutvikling i Bedriftsmarked i DNB

Kjersti Fløgstad, rådgiver, Samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB

Magnus Jonsson, leder for Software Engineering i DNB

Pål T. Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge

Les også denne saken: 

Hvem vinner DNB Digital Challenge 2019

Les også