FRA MIRAKEL TIL DNB: Egil Østenstad (nummer fire fra venstre på bakerste rad) er nå teamleder for Private Banking i DNB. Sommeren for 20 år siden fikk han oppleve «Mirakelet i Marseille» på nært hold! Foto: NTB Scanpix

Egil Østenstad leder et Private Banking-team i DNB. Sommeren for 20 år siden fikk han oppleve «Mirakelet i Marseille» på nært hold!

Hvor skal du i sommer?

– Vi starter med en tur til København, og reiser tilbake til Danmark i slutten av juli fordi datteren min skal spille Dana Cup. Ellers blir det norgesferie i år. Vi skal være litt hjemme, men får også med oss en tur til Sørlandet.

Hva er ditt beste sommerminne?

– Jeg er veldig glad i sommeren, så det er vanskelig å velge, men et veldig godt minne er da vi leide hus i Frankrike. Jeg har også mange gode barndomsminner fra fotballturneringer jeg har vært med på. Norway Cup og Dana Cup var alltid et høydepunkt!

For 20 år siden fikk Egil oppleve en enda større fotballturnering, da han ble tatt ut i den norske troppen til fotball-VM i Frankrike.

– Det ble jo en sommer litt utenom det vanlige! Som spiller får du ikke med deg så mye av VM-stemningen og folkelivet, for du lever i en slags boble med trening, måltider, hvile og kampforberedelser. Men seieren over Brasil er selvsagt et sterkt minne!

Selv om han ikke kom på banen i 2-1 seieren, hadde Egil en birolle i dramaet som utspant seg i sluttminuttene på Stade Velodrome i Marseille. Med et kvarter igjen av kampen, og på stillingen 0-0, var det meningen at han skulle inn for å avgjøre kampen.

– Drillo var klar til å sette meg inn, men så scoret Brasil og da bestemte de seg for å bytte inn Jostein Flo i stedet. Det var bare sekunder om å gjøre, og jeg var faktisk på vei inn på banen, men da ble det Jostein i stedet for meg.

Det var kanskje greit når det gikk som det gikk?

– Ja, det er jo vanskelig å kritisere det valget i ettertid!

Hva er det verste med sommeren?

– Her på Vestlandet kan jo sommeren fort bli høst, og det er jo litt trist når det skjer. Ellers synes jeg det er vanskelig å finne noe leit med sommeren.

Din første sommer alene – hvor var du og hvordan gikk det?

– Da jeg var 18 flyttet jeg hjemmefra, til Stavanger for å spille for Viking. Det gikk veldig bra. Jeg fikk i meg den maten jeg skulle, og klarte å få en fornuftig døgnrytme. Og jeg debuterte i tippeligaen den sommeren, så sportslig sett gikk det også greit!

Hvilket feriested drar du aldri tilbake til?

– Jeg har nok vært heldig, for jeg har jeg ingen opplagte kandidater. Vi har valgt bort de mest opplagte charterfellene, så det er kanskje grunnen til at jeg ikke har noen dårlige ferieminner.

Hva er årets sommerlektyre for deg?

– I år gleder jeg meg til å lese en bok om Pep Guardiola. Det blir en fin miks av underholdning og fag. Han har mye å lære bort, og ikke bare når det gjelder fotball, Han er en leder som har levert fantastiske resultater under et voldsomt press, og er både nyskapende og ekstremt hardtarbeidende.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert gjennom sommeren?

– Jeg er veldig glad i aviser, både på papir og digitalt, og sørger for å få lest Dagens Næringsliv og Stavanger Aftenblad for å følge med på hva som skjer.

Hva har høydepunktet på jobb så langt i år, og hva skjer til høsten?

– Jeg er fornøyd med det teamet har prestert i 2018. Vi har staket ut kursen, og det går i riktig retning, så det viktigste fremover blir å sørge for mer av det samme. Vi opererer i et krevende marked i urolige tider, med tøffe mål og budsjetter, så vi må sørge for å holde marsjtakten oppe, også etter sommeren!

Hva med kundene? Har Private Banking-kundene noen ekstra fordeler om sommeren?

– Det er alltid en fordel å være Private Banking-kunde! Det som kan være ekstra fint om sommeren, er at de har Reiseforsikring Best som en av sine faste kundefordeler.

Forsikringen ble nylig kåret til landets beste reiseforsikring. Egil trekker frem tilgjengelighet som en annen stor fordel:

– Som Private Banking-kunde har du rådgivere som er like tilgjengelige i sommerhalvåret som ellers i året. Våre kunder kan være trygge på at hvis det er noe de trenger eller lurer på, så skal de få svar!

Les også