NY LANSERING: Rune Bjerke skal lansere en ny lab for kunstig intelligens under Arendalsuka. Foto: Stig Fiksdal

Kvinnelige teknologer, maritime entreprenører og oppstartsbedrifter er bare noen av temaene på DNBs agenda når Arendalsuka går av stabelen i august.

For syvende sommer på rad setter Arendalsuka i gang den 13. august i den idylliske sørlandsbyen. På den populære møteplassen holder nasjonale toppolitikere og andre aktører innen organisasjons- og næringslivet seminarer og debatter. Alle arrangementene er gratis og åpne for alle.

Noe for enhver smak

Gjennom uken kan besøkende finne arrangementer for alle aldersgrupper og interesser, alt fra konserter og mattrender til roboter, smartbysafari og kodekurs. Med fokus på hav, digitalisering og oppstart holder DNB følgende tre arrangementer:

Entreprenørskap i Havnæringene – 14.august kl. 14:30-16:00
Norge er verdensledende innen maritimt, havbruk og olje, men hvor godt rustet er vi egentlig for fremtidens havnæringer?

Mangfold i det digitale arbeidslivet – 15. august kl. 08:00-09:30
Norge ligger under det europeiske gjennomsnittet når det gjelder jenter som studerer teknologifag. Hvordan skal vi få flere jenter til å satse på den digitale kompetansen næringslivet skriker etter og bidra til at de viktigste digitalhodene representerer hele bredden i samfunnet?

Gründerfrokost: Hvordan tette oppstartsgapet? – 16. august kl. 08:00-09:30
Norge vil ifølge Perspektivmeldingen ha et underskudd på 50 milliarder i statsfinansene i perioden 2030–2040. DNB har regnet på hva dette betyr for behovet for nyskaping i norsk næringsliv, og vi vil legge frem resultatene under Arendalsuka.

INNHOLDSRIKT: Det har ikke akkurat vært mangel på arrangementer under Arendalsuka. Foto: NTB Scanpix

– Arendalsuka er en verdifull arena

Med et bredt spekter av temaer på programmet skal ulike navn fra DNB i tillegg delta på tretten forskjellige arrangementer gjennom uken.

Vi vet at samfunnet rundt oss etterspør at DNB engasjerer seg i samfunnstemaer som går utover de typiske finanssakene

Konsernsjef Rune Bjerke skal lansere Norges nye lab for kunstig intelligens i samarbeid med blant annet Telenor, NTNU og Sintef. Bedriftsmarkedssjef Benedicte Schilbred Fasmer skal snakke om grønn vekst i regi av nettverket Klimapartnere, mens DNBs personmarkedssjef Ingjerd Blekeli Spiten skal snakke på flere arrangementer om den digitale bankhverdagen.

Erlend Engh Brekke

– Vi vet at samfunnet rundt oss etterspør at DNB engasjerer seg i samfunnstemaer som går utover de typiske finanssakene. Arendalsuka er en fin plass å ta del i for å ta opp temaer der vi tror vi kan bringe noe verdifullt til torgs, sier Erlend Engh Brekke, som jobber med næringspolitikk i DNB.

Hvilke emner som står på agendaen til DNB er nøye gjennomtenkt, forteller han. I forbindelse med DNBs arbeid med samfunnsansvar har banken valgt å fokusere på to av bærekraftsmålene til FN. Disse to er nummer 5: likestilling mellom kjønnene, og nummer 8: anstendig arbeid og økonomisk vekst.

Arendalsuka starter mandag 13. august klokken 08:00. Her er programmet for hele uken.

Les også