Bildet av laget som vant DNB Digital Challenge og alle deltakerne

VINNERLAGET MED SJEKKEN PÅ 50.000 KRONER: Vinnerlaget består av Rune Myklevoll, Runar Olsen, Yngve Kristoffersen og Adrian Borgund, alle fra Universitet i Bergen. (Foto: Christoffer Sapienza)

Hvordan få barn til å spare? Lage en løsning der de spiller  seg til ukepenger, mener  bergensstudentene som vant finalen i DNB Digital Challenge torsdag 22. mars.

Finalen som ble avholdt i  DNBs lokaler i Bjørvika i Oslo, ble avgjort etter hard konkurranse mellom fire finalister som hadde kvalifisert seg gjennom å  vinne delfinaler i henholdsvis Oslo, Trondheim, Bergen og Stockholm/London.

Løsningen som  vant med heter heter «Sparekids» og er en app som gjør at barn kan tjene penger på småoppgaver og at foreldre lett kan overføre ukelønn eller lønn for utført arbeid.

– Vi ville gjøre noe innenfor sparing. For å gjøre løsningen attraktiv for barn, må det visuelle være på plass, og vi må bruke spillelementer, sier Rune Myklevoll, som vant sammen med studiekameratene fra Universitetet i Bergen, Runar Olsen, Yngve Kristoffersen og Adrian Borgund.

Vinnerlaget kommer tilbake til DNB til sommeren. Premien for førsteplass er nemlig 50 000 kroner og et summer internship i DNB.

– Vi er kjempeglade og overrasket. Seieren skaper nettverk og muligheter –  og pengene skal vi selvfølgelig  spare, sier Myklevoll.

«Alle er vinnere»

– Jeg er utrolig imponert over hva disse studentene har fått til. For en teknologinerd som meg er det skikkelig spennende  å se hvordan den nye heldigitale generasjonen tenker nytt og utfordrer oss.  Jeg tenker egentlig at alle finalistene er vinnere,  sier jurymedlem og konserndirektør for IT i DNB, Alf B Otterstad.

DNB arrangerer jevnlig konkurranser som DNB Digital Challenge for å få inspirasjon og bli utfordret på hvordan banken kan videreutvikle tjenestene sine og utvikle nye.

Les forhåndsomtalen av finalen, de fire finalistene og ideene deres her

 

 

Les også