AKTUELL I SOMMER: Konserndirektør for People & Operations i DNB, Solveig Hellebust, har ansvar for mye som skjer i DNB, ikke minst om sommeren. Foto: Marit E. Giske

Feriepengene er for lengst utbetalt, og årets praktikanter og sommervikarer begynner å bli varme i trøya. Da er det ferietid i Norge – og i DNB. Etter ferien kommer kortreklamasjonene.

Som konserndirektør for People and Operations i DNB har Solveig Hellebust ansvar for – trekk pusten – alt fra utbetalinger av lønn og feriepenger til ansettelser og opplæring, helse, miljø og sikkerhet (HMS), mangfold, samt fellestjenester og hele bankdriften inklusive ferieaktuelle kortreklamasjoner.

Solveig råder derfor alle bankens kunder til å vise kortvett og ta forholdsregler i ferien, spesielt der det er mye folk og trengsel.

Men det Solveig brenner kanskje aller mest for i DNB, er likestilling:

Solveig er nemlig ansvarlig for at banken når likestillingsmålene sine. DNB har aldri hatt så mange kvinner i ledende stillinger som ved inngangen til sommeren 2018. Banken har også de siste årene tatt inn langt flere summer interns (praktikanter) enn før fordi banken på denne måten bygger seg opp en talentpool med cirka like mange kvinner som menn.

Konserndirektøren er opptatt av at hvis de skal vi lykkes med å få tak i nok kvinnelige ledertalenter, må de begynne allerede med praktikanter og sommervikarer. Og mens disse jobber inne i fellesferien, skal Solveig etter hvert på en variert ferie: Hvaler i Norge, samt en europatur som inkluderer Toscana i Italia, Zermatt i Sveits og Mallorca i Balerarene.

Du har ansvar for svært mye i banken, hvor mye fri tar du egentlig når du er på ferie?

– Jeg er alltid oppdatert på mailen også i ferien og det er fortsatt nokså stort trykk nå frem til midten av juli. Oppstår det ‘kriser’ eller situasjoner som krever telefonmøter eller annet, så er jeg selvsagt fleksibel. Noe jobbing i ferien følger denne jobben og det stresser meg ikke i det hele tatt!

Og hva sier resten av familien til det?

– For at det ikke skal bli irriterende for familien prøver jeg å ta unna litt på morgenen og måltider «holdes hellige». Hvis jeg får behov for en ordentlig arbeidsøkt, så setter jeg meg gjerne alene på café. Jeg kan nok av og til få beskjed om å legge bort telefonen eller I-paden, men stort sett går dette veldig fint! Jeg har alltid med meg PC på reise, da det er enkelte ting som ikke kan løses mobilt, men jeg prøver ellers å ta fri fra PC-en i størst mulig grad.

Hva er ditt beste sommerminne?

– Det må være min første rideleir da jeg var 10 år. Hestedilla har jeg fortsatt!

Hva er det verste med sommeren?

– Jeg finner ikke så mye galt med sommeren – ingenting jeg misliker!

Din første sommer alene – hvor var du og hvordan gikk det?

– Det var da jeg fikk lov til å være alene noen dager på hytta ved Svelvik sammen med et par venninner. Vi var 13-14 år gamle og følte oss veldig voksne. På den tiden var det «drive-in-bingo» i nabolaget, noe vi syntes var spennende. Uten bil, men med stort pågangsmot dro vi på bingo og vi vant syv kilo oksekjøtt og fire kilo kaffe!

Ditt verste sommerferieminne?

– En biltur da jeg var 11-12 år. Vi skulle endelig ta den flotte vestlandsturen over til Bergen, men jeg var bilsyk hele veien og tok til slutt toget hjem.

Hva er årets sommerlektyre for deg?

– Her kan jeg trenge noen gode råd siden jeg «spiser» bøker og alltid er ute etter noe nytt. Det blir vel en blanding av gode krimbøker, litt «feelgood» og noen gamle klassikere som jeg leser igjen.

Til slutt, Solveig. Som konserndirektør, hva tenker du om førsommerens lille snakkis – shorts på jobb?

– Shorts på jobb? Der sier jeg nei.

Les også