KLARE FOR FINALE: Finalistene har kvalifisert seg gjennom å vinne lokale DNB Digital Challenge-konkurranser i Singapore, Oslo, Bergen og Trondheim. Bildet er fra kåringen av vinner og finalist i Bergen helgen 8. til 10. mars. Alle foto: DNB

En av disse ideene vil bli kåret til vinner av DNB Digital Challenge 2019: System for å utjevne kjønnsrelaterte lønnsforskjeller. Verktøy for å akselerere innovasjon. App for prisomregning til «din» valuta. Løsning for felles parøkonomi.

Bak de fire ideene står studentlag fra henholdsvis Singapore, Oslo, Bergen og Trondheim. Disse kvalifiserte seg til finalen ved å vinne lokale DNB Digital Challenge-konkurranser i de nevnte byene.

Finalen er lagt til DNBs lokaler i Bjørvika i Oslo tirsdag 19. mars. Der vil de fire studentlagene kjempe om heder og ære samt førstepremien på 100.000 kroner og summer internship i DNB.

Føringer for idéutviklingen

Studentene har utviklet løsningsforslagene ved bruk av DNB Developer Portal og DNBs API-er. Løsningene skal også ha relevans til følgende bærekraftsmål, hvor DNB har gode forutsetninger for å kunne bidra:

• Likestilling mellom kjønnene. DNB vil fremme likestilling i egen virksomhet, i finansbransjen generelt og i samfunnet for øvrig.

• Fremme varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle. DNB vil bidra til en bærekraftig økonomisk utvikling gjennom å tilrettelegge for kapital til nyskaping og grønn omstilling i Norge, blant annet ved å satse på gründere.

Spent juryformann gleder seg til finalen

Juryleder og konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad, gleder seg til å få de fire ideene presentert av studentene.

PREMIEN=INTERNSHIP + 100.000 KRONER: – Et internship er som en prøvetid å regne, og det er nyttig for både ansatt og arbeidsgiver. Hvis det er full match, så kan det resultere i ansettelse etter hvert, sier konserndirektør for IT i DNB, Alf B. Otterstad. Foto: Stig B. Fiksdal

– For en teknologinerd som meg er det like spennende hvert år å se hvilke ideer og løsninger den nye heldigitale generasjonen kommer med. De tenker nytt og utfordrer oss, og det er derfor vi inviterer til dette hackathonet. Vi trenger å bli utfordret av unge mennesker som ser ting fra en annen synsvinkel enn oss, sier Otterstad.

Han erfarer at også studentene får mye ut av hackathonet.
– Studentenes hverdag er full av teori, mens de her får utfolde seg praktisk med reelle problemstillinger. Tilbakemeldingene viser at de derfor opplever hackathonet som både nyttig og morsomt, legger han til.

Arrangeres for fjerde gang

Dette er fjerde gangen banken arrangerer  DNB Digitial Challenge. Hackathonet har bidratt til å sette DNB på kartet som en attraktiv IT-arbeidsgiver. Banken rangeres nå som en av de mest attraktive arbeidsplassene for IT-studenter. Digital Challenge har også resultert i flere ansettelser. Før årets Digital Challenge har rundt 15 tidligere deltakere fått fast jobb i DNB etter at de først kom inn som interns (praktikanter).

– Et internship er som en prøvetid å regne, og det er nyttig for både ansatt og arbeidsgiver. Hvis det er full match, så kan det resultere i ansettelse etter hvert, sier Otterstad.

Årets finalister og ideene deres

Team Stamford, Singapore:

Singaporestudentene Darren Tan, Yi De Lee, Jorden Seet og Jaslyn Wang (bildet) har utviklet en løsning som kan bidra til å utjevne lønnsforskjeller som ikke kan forklares med annet enn kjønn. Studentene har brukt algoritmer og sentimentanalyse til å identifisere slike lønnsforskjeller.

Team Free Food, Oslo:

Oslostudentene Deep Singh, Sharanan Kulam, Lars Wiik, Morten Hillbom (bildet) har laget en løsning som skal akselerere innovasjon. De har sett at det i dag er en jungel av bankAPI-er som start-ups må navigere seg gjennom. Slikt overflødig arbeid er tids- og kostnadskrevende for mindre aktører.

Team Inter-team, Bergen:

Bergensstudentene Martin Novák, Stefan Pankowiecki, Sherif Ahmend og Lisa Moum (bildet) har utviklet en app som identifiserer landet du er i og landets valuta. Med appen skal du kunne skanne prislapper og få prisen oppgitt i «din» valuta samt få info om hvorvidt produktet er bra for miljøet/mennesker.

Team Embedded Minds, Trondheim:

Trondheimsstudentene Simen Gangstad, Simen Bergset, Sondre Olimb og Erlend Berg (bildet) har sett at samlivsøkonomi i dag er kronglete og en kilde til frustrasjon. Studentene har derfor laget løsningen «delt økonomi, som skal gjøre det enklere for par å ha felles økonomi og felles innsikt.

Juryen

Årets vinner vil bli kåret av følgende jury:

Alf Otterstad, konserndirektør for IT i DNB (juryformann)
Turid Helene Ødegård, leder for Digital forretningsutvikling i Personmarked i DNB
Kjersti Høklingen, leder for forretningsutvikling i Bedriftsmarked i DNB
Kjersti Fløgstad, rådgiver, Samfunnsansvar og næringspolitikk i DNB
Magnus Jonsson, leder for Software Engineering
Pål T. Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge

 

Les også disse sakene på DNB Nyheter:

Studenter inviteres til Digital Challenge – Vinn 100.000 kroner og internship!

Studentene har inntatt DNB (fra 2017)

 

Les også denne saken på dn.no:

DNB og Statoil satser på unge som aldri før (fra 2017)

Les også