1 av 4 har gitt penger til veldedighet og 1 av 5 har selv mottatt gaver via Vipps. Det viser en fersk undersøkelse fra Respons Analyse som er gjennomført for Vipps.

– Daglig er det nyhetssaker i mediene som omtaler kampanjer der det samles inn penger til ulike formål.  Vipps har vist seg som svært effektiv til innsamlingsaksjoner, sier nestsjef i Vipps, Elisabeth Haug.

Elisabeth Haug er nestleder i Vipps

Sist ut var innsamlingsaksjonen for steinformasjonen «Trollpikken», og nå kan du også hjelpe sultende i Øst-Afrika gjennom et samarbeid mellom Røde Kors og Vipps i «Still sulten»-kampanjen.

– Spennet på innsamlingsaksjonene er stort, og vi ser at det samles inn penger til alt fra turer til korps eller idrettslag, kronerullinger for personer som har blitt syk eller skadet og til større innsamlingsaksjoner for organisasjoner. Her er det faktisk bare fantasien som setter grenser.

Flere inntektskilder med Vipps
– I tillegg har de fleste lag og foreninger og organisasjoner nå tatt i bruk Vipps til kjøp og salg av kioskvarer og på loppemarked. Det er en stor inntektskilde for mange, påpeker Haug.

Vipps har helt siden starten hatt stor pågang fra organisasjoner som ønsker å ta i bruk Vipps fordi tjenesten er velegnet til både salg og til innsamling. Alt man trenger er en mobil og et telefonnummer.

– Tilbakemeldingene fra både givere og organisasjonene er svært positive. Vipps fører til at det blir lett og oversiktlig å gi bidrag for givere, og administrasjonen og mottak av pengene blir enkelt for organisasjonen, sier Haug.

I løpet av det siste året vi sett en rekke eksempler på flere pengeinnsamlinger som har gått veldig bra
. Facebook-aksjonen til inntekt for Barnekreftforeningen samlet inn titalls millioner, og Vipps bidro også med hundrevis av overføringer og millioner på konto til fjorårets TV-aksjon.

Se opp for svindlere
– Det er svært gledelig at Vipps kan brukes til innsamling av penger til gode formål, men alltid når det er penger involvert er det viktig å være på vakt mot svindlere. Heldigvis har vi ikke hatt mange slike episoder, men om noe virker mistenkelig er det lurt å sjekke to ganger før man vippser over pengene

 

Les også