FRIVILLIG: Å jobbe frivillig på festival har blitt en stor hobby for Karoline Liland (22) og Nora Marie Bore Tvedt (22). Foto: Kornelia Minsaas

 

Festivalsommeren er i gang, og Karoline Liland (22) og Nora Marie Bore Tvedt (22) har for andre året på rad reist fra Bergen til Lillestrøm for å arbeide frivillig på Nebbenfestivalen.

– Det var litt tilfeldig at vi endte opp her! Jeg så et Facebook-innlegg, og så ble det bare slik at vi meldte oss på, forteller Nora Marie.

– Vi hadde aldri vært i Lillestrøm før, så da spurte vi oss selv: Hvorfor ikke?

Bergensjentene jobber aller helst backstage, og sammen med rundt 80 andre frivillige, alle i lilla overdel, var de #påjobb en sen helg i mai.

– Vi har blitt gode venner med de andre menneskene som også jobber her. De gjør opplevelsen til en utrolig gøy og sosial opplevelse, som er grunnen til at vi kommer tilbake, sier Karoline. Og siden vi aldri hadde vært i Lillestrøm før, spurte vi oss selv: Hvorfor ikke? Legger hun til.

#PÅJOBB: Sammen med ca. 80 andre frivillige sørget Nora Marie og Karoline for at Nebbenfestivalen ble en bra opplevelse for deltakere i alle aldre. Foto: Kornelia Minsaas

Festival trenger ikke å være dyrt

I fjor bodde Karoline og Nora Marie hos en frivillig de møtte gjennom Facebook. I år fikk de oppgradert til hotell.

– Ting trenger ikke å bli så dyrt hvis du når ut til andre frivillige. Festivalfolk er ofte åpne og løsningsorienterte, og her blir vi tatt godt imot, forteller Nora Marie.

Spis og drikk før du drar på festival

Hva er deres beste sparetips til festivaldeltakere?

– Vårt beste tips er først og fremst å jobbe frivillig! Det lønner seg også å spise og drikke før du drar på festivalen. Selv bruker vi nesten ingenting, bortsett fra reisekostnadene. Siden frivillige på Nebbenfestivalen får gratis mat, klarer vi å holde utgiftene lave, sier Karoline.

Gjør det lettere å spare til din drømmefestival med denne appen, til iOS og til Android

BACKSTAGE-ANSVARLIG: Nora Marie tar oss med på tour rundt festivalrområdet ved Nebbursvollen i Lillestrøm. Foto: Kornelia Minsaas

Supersosialt og gratis

Motivasjonen bak frivilligjobben ligger mest i det sosiale hos Karoline og Nora Marie. De synes det er spennende å møte nye mennesker, og lærer mye om samarbeid og å arbeide mot felles mål.

Det er en vinn-vinn situasjon. Du får med deg hele festivalen – samtidig som du koser deg på jobb i lag med en fin gjeng

– Det er jo supersosialt å jobbe slik som dette, samtidig som vi får en gratis opplevelse, forteller Nora Marie.

– Det er en vinn-vinn situasjon. Du får med deg hele festivalen – samtidig som du koser deg på jobb i lag med en fin gjeng, understreker hun.

– Men vi ser også på hvilke artister som kommer, og velger festivaler ut fra dette, sier Karoline.

– Det er en av grunnene for at vi gikk for Nebbenfestivalen i fjor, legger hun til.

I fjor høst reiste jentene også tilbake for frivilligfesten for Nebbenfamilien, og i år er det duket for frivilligcruise med danskebåten.

Hva slags økonomisk type er du? Ta testen her

FELLES INTERESSER: Karoline og Nora Marie jobber begge i barnehage og har festivaljobbing som felles hobby. Foto: Kornelia Minsaas

Karoline og Nora Marie møttes i lærlingtiden som barne- og ungdomsarbeidere i Bergen kommune. I dag har begge fagbrev og jobber i barnehage – i tillegg til festivaler på sommeren.

– Vi arbeider frivillig på Osfest hvert år, og kjente vi likte jobben så godt at vi ble interessert i å prøve andre festivaler. Nå har Nebbenfestivalen også blitt en favoritt, spesielt i år som vi har fått mer ansvar, forteller Karoline.

Men hvorfor hele veien fra Bergen?

– Hvorfor ikke? Vi hadde aldri vært i Lillestrøm før, og reisen er egentlig ikke så lang. Med ungdomsbilletter blir flyturen ganske billig også, sier Karoline.

Venninnene har snakket om å søke skole og lære enda mer om festivalbransjen og musikkledelse, men foreløpig er det bare en hobby.

Les også