ALLSIDIG: Karl Markus Reinert, populært kalt Kalle, er noe så sjeldent som en syngende finansrådgiver med teaterbakgrunn. Foto: Anna Lian

 

På DNB Torget i Trondheim kan du risikere å få beskjed om at lånet ditt er innvilget i form av en improvisert sang av en kar med glitterhatt. Men kun om du er en sånn som «tåler det».

– Kalle er en som alle legger merke til med en gang. Han er en skikkelig fargeklatt, ler stedfortreder ved DNB Torget i Trondheim, Hanne Krogh Hassel.

HUMØRSPREDER: Kalle sammen med stedfortreder ved DNB Torget i Trondheim, Hanne Krogh Hassel. Foto: Anna Lian

Rom for alle

Det er ikke så vanskelig å tro på. For det er ikke flust med bankrådgivere med glitrende gullhatt og gitar som en del av arbeidsantrekket. Men Karl Markus Reinert, populært kalt Kalle, er noe så sjeldent som en syngende finansrådgiver med teaterbakgrunn. Det nyter både kunder og kolleger godt av.

– DNB er flinke på mangfold, og jeg er så lykkelig for å få lov til å holde på slik jeg gjør. Her er det rom for alle. Avdelingen vår her på Torget er jo litt beryktet, men på en positiv måte, og det er mye på grunn av arbeidsmiljøet, forteller Reinert.

Etter at jeg fortalte at han kom til å få lånet ville han ikke gå

Selv om 46-åringen er en høylytt type som gjerne tar litt plass, er han ikke den som skryter høyest av seg selv. Derfor passer kollega Hanne Krogh Hassel på å gjøre akkurat det.

Kalle, som egentlig heter Karl Markus Reinert, er også kjent som «Trommemannen». Foto: Lars Rune Skaug

– Kalle er så utrolig viktig for arbeidsmiljøet. Han er inderlig opptatt av at folk rundt han skal ha det godt, og samtidig er han veldig dyktig faglig. Dessuten er han klok og flink til å lese mennesker, og det er jo egenskaper vi må dyrke …

– Det er kanskje ikke alle arbeidsgivere som ville tenkt slik?

– Nei, men vi ser det som en styrke og bruker det. I tillegg er han med og gjør rommet litt større for alle andre også, understreker Krogh Hassel.

– Jeg vil også ha en sang

Det betyr at du fortsatt kan risikere å få lånesøknaden din innvilget i form av en improvisert sang, eller bli møtt med andre ablegøyer om du skulle treffe på den tidligere skuespilleren i banken i Trondheim. Og noen kunder kommer kanskje dit i håp om nettopp det …

– Det ryktes jo fort at det er en kar som synger i banken på Torget. En gang kom en mann for å søke om lån som tydeligvis hadde hørt om meg via en bekjent. Etter at jeg fortalte at han kom til å få lånet ville han ikke gå, men insisterte på at han også skulle få en sang først, ler Reinert.

Da jeg jobbet som postbud for mange år siden ble jeg påkjørt

Er det noen kunder som absolutt ikke har satt pris på stilen din?

– Hm, det har ikke vært noen store episoder som jeg kan huske. Jeg er god til å speile kunden og til å oppfatte om dette er en jeg kan dra en sang til eller ikke, så det går stort sett veldig bra, sier Reinert, som endte opp i bank etter en uheldig opplevelse som postbud.

– At jeg havnet her skyldes nok noen tilfeldigheter. Da jeg jobbet som postbud for mange år siden ble jeg påkjørt og fikk noen skader som gjorde at jeg startet som rådgiver i Posten i stedet. Der fikk jeg tatt en del kurs som gjorde at jeg kunne gå videre til bank, forteller han.

GODT LIKT: Han kaller seg «litt bajas» , men er først og fremst en svært populær kunderådgiver og kollega. Foto: Anna Lian

Glad i å hjelpe mennesker

Helt tilfeldig er det nok uansett ikke at han endte opp i et yrke der han er tett på mennesker og der han kan gjøre en forskjell i livene til folk.

– Jeg er veldig glad i å gi råd og hjelp til kunder uansett hvilken situasjon de er i. Når det kommer til økonomi så er det ofte sammensatt bilde med flere utfordringer. Da er det viktig at vi som bankrådgivere skjønner hvilken rolle vi har og hva vi kan gi råd om og hva vi ikke kan gi råd om, poengterer han.

Folk kjenner meg igjen under navnet trommemannen

En annen del av jobben han setter stor pris på er å bidra som bankens ansikt utad på enkelte sponsoraktiviteter. Han er til og med så heldig at han kan få utløp for sportsidioten i seg mens han er på jobb.

– Jeg er på de fleste hjemmekampene til Kolstad som DNB-mann. Der har jeg etter hvert blitt en profil som folk kjenner igjen under navnet trommemannen og overdøver fire roperter uten mikrofon. Der får jeg være litt bajas samtidig som jeg står på stand for banken, sier han.

Men selv om han omtaler seg selv som «litt bajas» er han først og fremst en svært godt likt kunderådgiver og kollega. En som for eksempel kan dra fram gitaren i det du går, og bryte ut i Jahn Teigens «Adjø». Slik han gjorde til den eldre, litt finere fruen som var innom for noen år siden. Neste gang hun kom i banken hadde hun en klar formening om hvilken rådgiver hun ville ha med å gjøre:

– Hvor er den mannen med gitaren?

Les også