DNB seiler i år opp som Norges tredje mest attraktive arbeidsplass for IT-studenter, opp hele fem plasser fra i fjor. Blant økonomistudentene er DNB førstevalget for fjerde året på rad.

På listen over de mest attraktive IT-arbeidsplassene er bare Google og Microsoft foran DNB.

Dette fremkommer av den årlige kandidatundersøkelsen Universum Student Survey hvor studenter kårer Norges mest populære arbeidsgivere, dem de helst vil jobbe for. Studentene er fordelt mellom studiene økonomi, ingeniørstudier, IT, humanistiske fag og jus.

FORNØYD: Konserndirektør for HR i DNB, Solveig Hellebust. (Foto: Stig B. Fiksdal)

– Vi er nå på pallen blant både økonomi- og IT-studentene! Det viser at DNB nå blir sett på som både bank og et spennende teknologiselskap, konstaterer konserndirektør for HR i DNB, Solveig Hellebust, fornøyd.

– De gode resultatene viser også at vi treffer godt med rekrutteringsmetodene våre. Vi rekrutterer helt annerledes nå enn for bare to år siden. Vi er ute etter dem som kan tilføre oss noe nytt, og da er det viktig for oss å appellere til flere studentgrupper, sier hun.

Konserndirektør for IT og Operations, Liv Fiksdahl, er overveldet over den økte statusen som DNB har fått blant IT-studentene.

EN GOD NYHET: Konserndirektør for IT og Operations i DNB, Liv Fiksdahl. (Foto: Stig B. Fiksdal)

– Fem plasser opp på ett år! Det er imponerende og en fantastisk nyhet. At flere unge, dyktige IT-folk har lyst til å jobbe i DNB er det beste beviset vi kan få på at vi er på riktig vei med å digitalisere DNB. Dette betyr at vi kommer til å få enda flere gode folk med på laget og at vi kommer til å lage enda bedre og relevante produkter og tjenester for kundene våre, sier hun.

DNB har fremgang også blant jusstudentene

Blant jusstudentene er DNB nå på 11. plass, én plass opp fra i fjor. Bare offentlige etater og advokatkontorene Wikborg Rein og BAHR er foran DNB på listen, ingen andre banker eller selskaper.

Les også