Åtte studentlag kom til finalen i DNB Digital Challenge, og ifølge juryen er alle vinnere. Det ble likevel delt ut to førstepremier og en andrepremie.

ALLE FINALISTENE OG JURYEN: Foran f.v. Jurymedlem Kjersti Høklingen, Ingeborg Monsås og Sindre Sætre Hammerlund med «Gode avtaler», jurymedlem Halvor Lande (med skjegg), Mari Dahl Eggen, Pernille Borander og Ingrid Holm med «Oink», Karoline Larsen Vabø, Tine Gjøstein og Jørgen Schreiner og Pernille Bucher-Johannesen med «Air DNB» og jurymedlemmene Liv Fiksdahl og Trond Riiber Knutsen. (Foto: Marit E. Giske)
LIV FIKSDAHL: Leser opp juryens vurdering (Foto: Marit E. Giske)

-Det går nesten ikke an å velge å velge én vinner. Her er alle vinnere. Dere har alle tatt teknologien helt ut, sett nye forretningsområder, vist kompetanse og vist at dere følger med, sa jurymedlem og konserndirektør for IT og Operations i DNB, Liv Fiksdahl, til forsamlingen før hun avslørte at det ville bli delt ut to førstepremier og en andrepremie.

Førstepremien er 40.000 kroner, prosjektuke og summer internship i DNB. Andrepremien 20.000 kroner, prosjektuke og summer internship. Det betyr at de får muligheten til å teste ideen og eventuelt videreutvikle den sammen med DNB.

I tillegg fikk alle de resterende finalistene tilbud om å komme på speeddate for å bli vurdert for summer internship.

VINNERLAGENE: f.v. Oink, Gode avtaler og Air DNB. (Foto: Marit E. Giske)

På førsteplass

Den ene førstepremiene gikk til NTNU-studentene Ingeborg Monsås (24) år og Sindre Sætre Hammerlund (24) for «Gode avtaler», en løsning som vil senke terskelen for å ta i bruk kontrakter anbefalt av Forbrukerrådet.

Den andre førstepremien gikk til OiU-studentene Pernille Borander (24), Mari Dahl Eggen (25 år) og Ingrid Holm (22 år) for Oink, en spennende spareløsning som også kan bidra til å redusere forbruksgjeld.

Tok andreplassen

Andrepremien gikk til UiB-studentene Pernille Bucher-Johannesen (24 ) og Karoline Larsen Vabø (24), CBS-studenten Tine Gjøstein og HPV-studenten Jørgen Schreiner (27) for «Air DNB», en digital løsning for  å gjøre boligsalg selvbetjent. Dette laget hadde også den desidert beste presentasjonen, poengterte jurymedlem og direktør for digitalisering og forretningsutvikling i IT og Operations i DNB, Halvor Lande.

DNB Digital Challenge omtales også i Finansavisen i dag, onsdag 15. februar.

Juryen besto av følgende personer:

Liv Fiksdahl, konserndirektør for IT og Operations i DNB
Halvor Lande, divisjonsdirektør for digitalisering og forretningsutvikling i IT og Operations i DNB
Kjersti Høklingen, divisjonsdirektør for konseptutvikling i Bedriftsmarked i DNB
Trond Riiber Knutsen: Investor i ny disruptiv teknologi, digitale tjenester og vekstmarkeder.

Finalen fant sted mandag kveld 13. februar i DNBs lokaler i Bjørvika i Oslo etter at det var avholdt regionale finaler i London, Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger helgen 10. til 12. februar.

 

 

Les også