BRED EKSPONERING: De nye indeksfondene gir en bred eksponering innen spesifikke geografiske områder til en lav pris for våre kunder. Foto: Stig B. Fiksdal

Indeksfond er en økende trend hos investeringsvillige nordmenn. For å møte etterspørselen lanserer DNB nå to nye indeksfond: DNB Norden Indeks A og DNB Global Emerging Markets Indeks A.

Eirik Torbjørn Hauge, Forvalter av de nye indeksfondene i DNB.

På DNBs aksjesparekonto er DNB Norge Indeks og DNB Global Indeks to av de mest populære fondene som handles. Vi ønsker nå å tilby en større bredde innenfor indeksforvaltning for kunder som ønsker indekseksponering i andre geografiske områder eller markeder.

Les også: Ny forvalter til DNB

De nye indeksfondene gir en bred eksponering innen spesifikke geografiske områder til en lav pris for våre kunder, sier forvalter Eirik Torbjørn Hauge, og legger til at både Norden og Emerging Markets (fremvoksende markeder) er naturlige investeringsunivers for kunder som tenker langsiktig sparing.

Fondsliste for institusjonelle kunder

Indeksfond er et aksjefond som følger en bestemt indeks og forsøker å kopiere resultatet til denne indeksen. DNB Norden Indeks A har VINX Benchmark som referanseindeks. Referanseindeksen til DNB Global Emerging Markets Indeks A er MSCI Emerging Markets Index.

I indeksfondene våre utelukker vi selskaper som ikke følger våre retningslinjer for samfunnsansvarlige investeringer.

Les også: Ansvarlige investeringer i flere nyanser

Les også