GLEDER SEG: – Det er mange år siden sist jeg var CFO, men dette er et fag og en funksjon jeg brenner for og ser fram til å utvikle videre i DNB, sier påtroppende finansdirektør Ottar Ertzeid. Foto: Stig B, Fiksdal

Ottar Ertzeid tar over finans-roret i DNB med oppstart 1. september 2019.

– Ottar kan butikken vår ut og inn, og det er en styrke for oss at vi får en finansdirektør med sterk kommersiell teft. Han har vist svært gode resultater over lang tid, og har også dyp innsikt i alle de regulatoriske prosessene som treffer finansnæringen. Vi er heldige som får Ottar inn i en veldig viktig rolle for DNB, sier påtroppende konsernsjef Kjerstin Braathen.

Ertzeid er utdannet siviløkonom, og har ledet DNB Markets i nær 18 år. Han er også styremedlem i Oslo Børs, Verdipapirforetakenes Sikringsfond og DextraArtes. Han har tidligere jobbet som CFO i DnB Boligkreditt.

– Jeg er veldig glad for å kunne ta fatt på en ny og spennende oppgave i DNB. Det er mange år siden sist jeg var CFO, men dette er et fag og en funksjon jeg brenner for og ser fram til å utvikle videre i DNB, sier Ottar Ertzeid.

Finansdirektøren har i dag ansvaret for finansiell styring, regnskap og rapportering, DNB Advokatene, treasury, M&A og Investor Relations. Konsernfinans er rundt 300 ansatte i Oslo og Bergen.

Alexander Opstad konstitueres som ny leder av DNB Markets. Han er i dag leder for aksjehandel og -analyse i DNB Markets.

Les også