KUTTER I MINSTEKURTASJEN: DNB Markets ønsker å motivere unge, som Morten og Kornelia, til å investere i aksjer. – Og vi tror at lavere kostnader kan bidra til det, forteller Alexander Opstad, aksjesjef i DNB Markets. Foto: Pernille Borchgrevink

Pris skal ikke være en høy terskel for unge som vil handle i aksjer, sier aksjesjef Alexander Opstad og produktsjef Bård Kittelsrud i DNB Markets.

– Vi ønsker å motivere enda flere unge til å investere i aksjer, og tror at lavere kostnader kan bidra til det, forteller Alexander Opstad, aksjesjef i DNB Markets.

DNB Markets kutter nå minstekurtasjen, minimumsprisen du betaler til megleren for å handle aksjer, fra 95 til 29 kroner. Det er aldersgruppen 18–33 som nå får 69 prosent lavere pris på sine aksjehandler.

– Vi har 50.000 registrerte kunder i denne aldersgruppen, men kun 6.000 av disse handler aktivt. Vi vil hjelpe flere av dem igang, sier Bård Kittelsrud, produktsjef i DNB Markets.

Enkelte av kundene oppga pris som årsak til at de ikke handlet mer.

– De yngre kundene handler gjerne for lavere beløper, og det er klart at dersom du handler for et par–tre tusen kroner, og da biter en kurtasje på 95 kroner litt mer enn den gjør for kunder som handler for mange ganger så mye, sier Kittelsrud.

ENDRING: Grafen viser forskjellen på den nye og den gamle prisen til kunder i alderen 18-33. Kilde: DNB Markets

Her kan du lese mer om priskuttet og hva det betyr for deg som investor.

Norges beste meglerhus

– De yngre kundene får nå en mye lavere pris enn de andre, betyr det at de også får et smalere produkt?

– Nei, de får tilgang til akkurat det samme som de andre, sier Opstad.

– De unge kundene skal få produktet til en god pris, men det er enda viktigere for oss å få frem at hos DNB Markets får de hjelp til å gjøre de rette investeringene. Vårt analysemiljø bidrar til at vi har noe helt annet å tilby enn andre, sier Opstad.

VIL AT FLERE UNGE SKAL HANDLE AKSJER: Produktsjef Bård Kittelsrud i DNB Markets og aksjesjef Alexander Opstad. Foto: Kari Vartdal Riise

De største investorene i Norge kåret like før jul DNB Markets til det beste meglerhuset i Norge. Det var det fjerde året på rad at DNB Markets toppet Prospera-undersøkelsen. Også i Kapital troner DNB Markets på toppen, og flere DNB-analytikere fikk hederlig plassering i Kapitals kåring i januar i år. Blant annet stakk analytiker Håkon Astrup (31 år) av med over 30 prosent av stemmene i kategorien bank- og finans, nesten ti prosentpoeng foran nummer to.

DNB Markets deltar også i Dagens Næringslivs ukesportefølje, og konkurrerer der med andre meglerhus om å treffe best med sine anbefalinger.

– Ukesporteføljen vår har gjort det bedre enn Oslo Børs og gitt positiv avkastning i 12 av de siste 14 årene. Vi har et knallsterkt analyseprodukt, sier Opstad.

Her kan du se denne ukens aksjeanbefalinger og her finner du analyser og rapporter fra DNB Markets.

Veiledning

I tillegg til gode råd har også DNB mange tilbud til både yngre kunder og andre som ønsker å lære mer om aksjemarkedet.

– Vi tror nok at en del av kundene som har registrert seg for aksjehandel men som ikke gjør det, rett og slett bremses av at de ikke helt vet hvordan de gjør det. Derfor tilbyr vi blant annet webinarer, inviterer til frokostseminarer og andre arrangementer for å nå dem som trenger litt hjelp til å komme igang, sier  Kittelsrud.

Mange av DNBs kunder setter også pris på at aksjehandel er lett tilgjengelig i nettbanken og i Spare-appen, peker Opstad på.

Les også: DNB er kåret til beste meglerhus på aksjer i Norge

20-åringene Helen Vad Johansen, Victoria Lavold og Stine Thomle Karlsen syns det er gøy å investere i aksjer. Finn ut hvorfor her: –   Du trenger ikke være Einstein for å få det til

Les også