HEIER PÅ MANGFOLD: Både porteføljeforvalter Anette Hjertø i DNB Kapitalforvaltning (tv) og gründer Jeanette Dyhre Kvisvik i Villoid er opptatt av at mangfold er viktig, blant annet fordi mangfold bidrar til økt lønnsomhet. Foto: Kim Farago, DNB

Norske menn eier mest på børsen, de leder de fleste selskapene, de starter opp langt flere selskaper og hanker inn nesten alle investormidlene. Hvorfor er det slik, og hvorfor er det en utfordring?

– Det er altfor få jenter som blir entreprenører,  og jeg er lidenskapelig opptatt av å finne ut hvorfor, sier Jeanette Dyhre Kvisvik, medgründer og daglig leder  i moteapp-selskapet Villoid.

Denne episoden av «Utbytte» er en del av arbeidet DNB gjør for å rette opp i økonomiske skjevheter mellom kvinner og menn. Vi kaller det for kapitalgapet.

Ta testen og finn ut hvordan du kan ta grep for egen økonomi

Jeanette Dyhre Kvisvik har mange års erfaring fra næringslivet, blant annet som konsulent i McKinsey og fra oppstart av flere selskaper. Ett av dem er netthandelsselskapet Villoid, som fokuserer kun på fashion og fritidsklær for kvinner i Norge, med norske og nordiske merker.

I siste utgave av DNB podkasten Utbytte diskuterer Kvisvik med porteføljeforvalter Anette Hjertø i DNB kapitalforvaltning og programleder Marius Brun Haugen hvorfor det er slik at menn sitter i førersetet i næringslivet, hvorfor det er en utfordring for samfunnsutviklingen, og hva som skal til for å få flere kvinnelige aksjonærer, eiere, næringslivsledere og gründere.

Lurer du på hvem Andreas (25) er? Andreas Kristiansen er markedssjef i Villoid, og i podcast-episoden «Den store ubalansen» får du høre  hvorfor han oppfordrer sin sjef Jeanette til å snakke om kvinner og investeringer:

 

Les også