BØRSOPPGANG: Det norske aksjemarkedet steg i januar. Foto: NTB scanpix

Børsen steg i januar og privatinvestorene var ekstra aktive i Norwegian-aksjen.

Januar ble en god måned for aksjer og hovedindeksen ved Oslo Børs steg 4,5 prosent. Rekylen etter nedturen i fjerde kvartal var drevet av et comeback for oljerelaterte aksjer. I tillegg var DNB, Yara og Tomra viktige bidragsytere til oppgangen. I motsatt retning trakk Telenor, Golden Ocean og Norwegian Air Shuttle.

Aktiviteten blant privatinvestorene i den norske flyaksjen var høy. Norwegian var den klart mest handlede aksjen via nett- og mobilbanken til DNB, fulgt av Nel, Aker BP Equinor og DNO.

Analyseteamet til DNB Markets opprettholder sitt nøytrale markedssyn. Vi forventer at det blir et år med moderat, men volatil oppgang på Oslo Børs i 2019 og gjentar budskapet om at man som investor bør være ekstra aktsom i denne delen av sykelen.

Bli oppdatert på aksjemarkedet med Paul Harper, aksjestrateg i DNB Markets.

Bli med på markedsoppdatering
Tirsdag 5. februar kl. 12:00 inviterer vi til en direktesendt markedsoppdatering med aksjestrateg Paul Harper. Han vil presentere markedssynet, mulige triggere og konkrete aksjetips.

Du følger seansen fra egen PC og kan stille spørsmål underveis. Link til sendingen er tilgjengelig i aksjehandelsløsningen i nett- og mobilbanken til DNB.

Vel møtt!

Les også